Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Elsa Billgren och hennes familj får egen tv-serie

18 jun, 2019 
AvFemina
Äkta Billgrens är namnet på Svt-serien där vår systersajt ELLE:s bloggare Elsa Billgren medverkar ihop med sin mamma och pappa. Vi kommer bland annat få följa med till huset på Gotland och till ELLE-galan. Premiär nästa vår!
Annons

Serien kommer bestå av totalt sex avsnitt och förutom Elsa kommer vi även få följa konstnärerna Ernst Billgren och Helene Billgren. Svt beskriver själva satsningen som ”En serie om stora konstnärskap och brokiga personligheter i en och samma familj”.

Tv-serien kommer haka på Elsa både i vardagen och på jobbet. Avsnitten kommer innehålla allt från den glammiga ELLE-galan till dagarna i huset på Gotland. Vi kommer få ta del av hennes jobb med bloggen, podden som hon har ihop med ELLE-bloggaren Sofia Wood och arbetet med brudateljén som hyr ut klänningar till vintagebröllop.

– Det är ett realityprogram om en kulturfamilj som är olika men ändå hör ihop. Mamma och pappa har stora utställningar, jag jobbar med min brudateljé, men man får också följa med på allt från drejning och golf till pannkakspicknickar, födelsedagar,  loppisrundor och till vårt hus på Gotland, säger Elsa Billgren.

Hur kommer det sig att du är med i Äkta Billgrens?

Annons

– Jag fick en fråga från Mastiff och SVT förra våren om mamma, pappa och jag ville göra Äkta Billgrens och upplägget lät så roligt att det kändes självklart att säga ja!

Vem är du i familjen Billgren?

– Jag är den känsliga som vill att alla ska ha det bra. Mellanbarnet som älskar loppis, när allt händer på en gång men också att göra mysiga vardagssaker tillsammans. Jag styr och ställer nog en del också tror jag, tyvärr.

Hur känns det att ha mamma och pappa med sig i programmet?

– Underbart! Jag är så himla glad att vi gör det här ihop. Det är en ynnest att få hänga med dem så mycket. De har varit mina idoler sen jag var liten och är kanske de coolaste föräldrarna man kan ha. Mycket coolare än jag.

Elsa Billgren i tv.serien Äkta Billgrens
Elsa Billgren jobbar ihop med mamma och pappa i nya tv-serien. Foto: Alma Vestlund.

Hur är det att ha ett kamerateam med sig i vardagen?

– Det är en utmaning när man är en gammal programledare. Jag måste ju bara vara mig själv! Men det är härligt, man blir som en liten familj.

Annons

Har det här fått dig att känna dig lite mer som en Kardashian?

– Haha, nja. Det har fått mig att acceptera mig själv mer, men självklart är det en egoboost att ha ett eget team som hänger på en! Efter ett tag vänjer man sig dock vilket nog är tur. Annars blir det inget bra program.

Vad har varit viktigt för dig i skapandet av den här serien?

– Att det ska vara på riktigt. Att jag ska få hitta på saker med min mamma och pappa. Att vi ska komma närmare varandra och att ha roligt!

Finns det något du är nervös över?

– Väldigt mycket, hehe. Jag är kanske lite väl mig själv på Gotland… När både elen går och vattenpumpen går sönder har jag svårt att vara lugn och sansad för kameran.

Finns det planer för en andra säsong?

– Vi får väl se! Först ska vi spela in materialet till de här sex långa avsnitten som kommer sändas på SVT i årsskiftet 2019/2020. Om tittarna gillar det blir det kanske mer. Isf får vi kanske hänga med i min renoveringsprocess i nya lägenheten. Sånt ser ju oftast lugnt ut i bloggen men är kaos egentligen.

Läs mer:

Annons