Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Emma Corrin om att bära prinsessan Dianas bröllopsklänning i The Crown

08 sep, 2020 
AvSaga Pettersson
FotografTT
Emma Corrin som prinsessan Diana
24-åriga Emma Corrin spelar prinsessan Diana i den kommande säsongen av The Crown. Nu berättar hon om den starka scenen där hon bär prinsessans bröllopsklänning, och om teamets reaktion.
– Alla tystnade, säger hon i en intervju med Brittiska Vogue.
Annons
Harry och Meghan — från första dejten till MegxitBrand logo
Harry och Meghan — från första dejten till Megxit

Den 15 november har den fjärde säsongen av The Crown premiär på Netflix, och precis som i de tidigare säsongerna kommer tittarna att få ta del av verklighetsbaserade händelser i den brittiska kungafamiljen. Vi kommer bland annat att få följa med prinsessan Diana och prins Charles på en resa till Australien, och vi kommer att få se när en man vid namn Michael Fagan bryter sig in i drottning Elizabeths sovrum i Buckingham Palace.

I den tredje säsongen av The Crown var det Olivia Coleman som tog över stafettpinnen från Claire Foy och axlade rollen som drottningen, och hon kommer att fortsätta i rollen i den kommande säsongen.

24-åriga Emma Corrin om att spela prinsessan Diana

Prinsessan Diana spelas av ingen mindre än 24-åriga Emma Corrin, och när bilder från inspelningen dök upp förra året konstaterade flera medier att skådisen är kusligt lik Diana. Förutom att hon är klädd i likadana kläder, stylad i samma frisyr och har liknande drag så uppmärksammades det också att hon har samma kroppsspråk som prinsessan.

Annons

”Prinsessan Diana var en ikon och hennes inflytande i världen är fortfarande lika starkt och inspirerande”, skrev Emma Corrin på Instagram när det stod klart att hon spelar den ärade rollen i The Crown.

För att förbereda sig inför rollen som prinsessan Diana har Emma Corrin grottat ner sig i flera biografier. I ett pressmeddelande från Netflix berättade Peter Morgan, upphovsman och huvudmanusförfattare för The Crown, om castingen av den ännu relativt okända skådespelaren Emma Corrin som Diana.

– Emma är en briljant talang som omedelbart tog oss med storm när hon kom in på sin audition för Diana Spencer. Förutom att hon har samma oskuldsfullhet och skönhet som Diana hade som ung, så har hon också, i överflöd, den komplexitet som krävs för att gestalta en extraordinär kvinna som gick från att vara en anonym tonåring till att en av den mest ikoniska kvinnan i sin generation.

”Alla tystnade”

Efter att ha gestaltat prinsessan Diana under inspelningarna av säsong 4 var det en specifik scen som Emma Corrin minns extra starkt – när hon, iklädd en kopia av prinsessan Dianas bröllopsklänning, ska gifta sig med prins Charles.

Annons

– The Emanuels, som designade originalet, gav oss mönstren, och sen skapades den för mig, säger hon nu i en intervju i Brittiska Vogue.

Trots att hon genom hela serien klär i kopior från prinsessan Dianas garderob fanns det inget som för skådespelaren kändes mer Diana än att skrida fram i bröllopsklänningen.

– När vi filmade scenen där man först ser henne i bröllopsklänningen, jag tror att det var i Lancaster House i London, hade jag ett team på tio personer som hjälpte mig med att få på mig klänningen. Den är enorm, säger hon och berättar om reaktionen när folk på plats såg henne i klänningen:

– Alla tystnade när jag klev ut. Den är så.. hon. Mer än något annat jag bär i serien.

Emma Corrin i prinsessan Dianas ikoniska bröllopsklänning

I en trailer som släpptes i augusti har tittarna kunnat tjuvkika på Emma Corrin som prinsessan Diana i den ikoniska sidenklänningen, när hon förbereder sig för att bli prins Charles hustru 1981. Vi ser henne i den ljuvliga kreationen, bakifrån, precis innan hon ska ta sig ut för att bli prinsessa.

Emma Corrin i prinsessan Dianas bröllopsklänning
Emma Corrin i en kopia av prinsessan Dianas klänning.

Prinsessan Diana dog, 36 år gammal, den 31 augusti 1997, i en bilkrasch i Pont de L’Alma-tunneln i Paris. Året innan sin död skilde hon sig från prins Charles. Tillsammans fick de barnen prins Harry och prins William.

LÄS MER:

Annons