Vid det här laget är både fansen och skådespelarna själva riktigt trötta på snacket om Sex and the City 3. Nej, det blir ingen tredje film.

Det definitiva beskedet kom i november förra året efter att Kim Cattrall (Samantha Jones) vägrat ställa upp. Anledningen var manusförfattarnas planer på att döda karaktären Mr Big i en hjärtattack, vilket skulle ge Samantha alldeles för lite fokus i filmen.

Cattralls beslut var dock inte särskilt förvånande. Det har länge skvallrats om missnöje från skådespelerskans sida och framför allt hennes konflikt med Sarah Jessica Parker (Carrie Bradshaw), som sägs ha pågått i flera decennier.

En bild på karaktärerna Mr Big och Carrie Bradshaw från tv-serien Sex and the City.

Men tydligen blir det någon slags fortsättning  trots allt – eller åtminstone en spinoff på tv-serien.

Författaren bakom Sex and the City, Candace Bushnell, släpper i höst boken Is there still sex in the city? Romanen handlar om hur livet ter sig för 50-åringen i New York, med dejting och vänskap i fokus. Paramount Television uppges nu ha köpt rättigheterna till boken för att skapa en ny tv-serie, med Bushnell som exekutiv producent.

Vilka som ska vara med i den nya serien (och när den kommer att sändas) finns det än så länge inga uppgifter om, enligt sajten Deadline.

Läs mer:

PS I Love You får uppföljare – släpps redan i september

Då kommer nya HBO-serien om Tjernobyl med Stellan Skarsgård

5 vackra platser i världen där Game of Thrones har spelats in

Foto: HBO