Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Eva Dahlgrens snyggaste modeögonblick under karriären

09 jun, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Den nionde juni fyller musikikonen Eva Dahlgren 61 år – grattis!
Det firar vi på Femina med att gräva i arkiven och plocka fram några av artistens snyggaste stilögonblick under hennes över 40 år långa karriär.
Annons
Eva Dahlgrens stilögonblick genom tidernaBrand logo
Eva Dahlgrens stilögonblick genom tiderna

1979

Bara 18 år gammal tävlar Eva Dahlgren i Melodifestivalen med låten Om jag skriver en sång. Tonåringen matchar det krulliga håret och den blåa gitarren med en cool roströd kostym, som säkert många hade velat ha på sig i dag 2021!

1987

Åtta år in i karriären hänger Eva Dahlgren med Tomas Ledin och hans fru Marie. Det galna 80-talshåret balanseras av en sober kavajklänning i grått.

Annons

1991

Eva Dahlgren har alltid hållit på stilen. Den här outfiten från 1991, med en svart ensemble toppad med en färgad kavaj med knappdetaljer är en stilklassiker!

1996

1996 ingick Eva Dahlgren i registrerat partnerskap med kärleken Efva Attling, i väntan på att äktenskap mellan homosexuella skulle legaliseras (vilket lät sig vänta till 2009). Här poserar de tillsammans i matchande fodralklänningar samma år – riktigt snyggt 90-talsstylade med hår och smink!

Annons

2000

När Eva och Efva dök upp på Grammisgalan 2000 var det i två helt olika outfits. Medan Attling valde en svart klänning, föll Eva Dahlgrens val på gula vida byxor och mönstrade toppar.

2005

Eva Dahlgren räds inte färg om hon är på det humöret. Här med hustrun Efva Attling och vännen Anna Pettersson på NK:s Juvelsalong, stylad i chockrosa kappa.

Annons

2014

Det här året var det artisten Lalehs tur att få hålla i Allsångsscenen är din, då en artist varje år får hålla en konsert efter Allsång på Skansen. Självklart bjöds Eva Dahlgren in, vars låt Ängeln i rummet blev en stor hit på nytt när Laleh tolkade den i Så mycket bättre. Eva Dahlgren uppträdde i helsvart, som skarp kontrast mot Laleh.

2020

Sitt 60:e år i livet släpper Eva Dahlgren det kritikerrosade albumet Evalution, där hon bland annat jobbat med Kents Jocke Berg. Inför skivsläppet poserar hon helt klädd i vitt – elegant och riktigt snyggt!

Annons