0:59

Efter reklamen: Eva Dahlgrens stilögonblick genom tiderna

(0:59)

1979

Bara 18 år gammal tävlar Eva Dahlgren i Melodifestivalen med låten Om jag skriver en sång. Tonåringen matchar det krulliga håret och den blåa gitarren med en cool roströd kostym, som säkert många hade velat ha på sig i dag 2021!

Kenneth Thorn

1987

Åtta år in i karriären hänger Eva Dahlgren med Tomas Ledin och hans fru Marie. Det galna 80-talshåret balanseras av en sober kavajklänning i grått.

Roger Tillberg/TT

Grammisgalan 2021: Här är alla vinnare och nominerade

1991

Eva Dahlgren har alltid hållit på stilen. Den här outfiten från 1991, med en svart ensemble toppad med en färgad kavaj med knappdetaljer är en stilklassiker!

Roger Tillberg/TT

1996

1996 ingick Eva Dahlgren i registrerat partnerskap med kärleken Efva Attling, i väntan på att äktenskap mellan homosexuella skulle legaliseras (vilket lät sig vänta till 2009). Här poserar de tillsammans i matchande fodralklänningar samma år – riktigt snyggt 90-talsstylade med hår och smink!

Karin Törnblom/TT

Svenska kändisparen som har hållit ihop riktigt länge

2000

När Eva och Efva dök upp på Grammisgalan 2000 var det i två helt olika outfits. Medan Attling valde en svart klänning, föll Eva Dahlgrens val på gula vida byxor och mönstrade toppar.

Claudio Bresciani/TT

2005

Eva Dahlgren räds inte färg om hon är på det humöret. Här med hustrun Efva Attling och vännen Anna Pettersson på NK:s Juvelsalong, stylad i chockrosa kappa.

Cecilia Liljeton/TT

2014

Det här året var det artisten Lalehs tur att få hålla i Allsångsscenen är din, då en artist varje år får hålla en konsert efter Allsång på Skansen. Självklart bjöds Eva Dahlgren in, vars låt Ängeln i rummet blev en stor hit på nytt när Laleh tolkade den i Så mycket bättre. Eva Dahlgren uppträdde i helsvart, som skarp kontrast mot Laleh.

MAJA SUSLIN / TT

15 artister vi aldrig hade trott skulle vara med i Melodifestivalen

2020

Sitt 60:e år i livet släpper Eva Dahlgren det kritikerrosade albumet Evalution, där hon bland annat jobbat med Kents Jocke Berg. Inför skivsläppet poserar hon helt klädd i vitt – elegant och riktigt snyggt!

Jessica Gow/TT