ewa, tilde och mira fröling
TV: 5 kändisar som fått barnbarn tidigt
0:50

Efter reklamen: TV: 5 kändisar som fått barnbarn tidigt

(0:50)

Slå på ljud

Redan på 80-talet blev Ewa Fröling, 69, en av Sveriges största skådespelare. Med roller i tv-serier som Fanny och Alexander, Varuhuset och filmen SOS: En segelsällskapsresa blev hon snart ett folkkärt namn. Sedan dess har vi sett henne i Gossip (2000), Män som hatar kvinnor (2009) och En andra chans (2014), för att nämna några. Hon har även spelat på nationalscenen Dramaten och själv regisserat film.

Två döttrar med två ex-partners

På ett privat plan har Ewa uppmärksammats för sina relationer med berömda män.

År 1980 kom dottern Tilde Fröling, 41, till världen. Hennes far är Ewas dåvarande sambo, den kontroversielle skådespelaren Örjan Ramberg som dömts för misshandel av en senare kärlek, nu framlidne Josefin Nilsson.

10 kändismammor och deras döttrar – när de är lika gamla

Ewa har även fått barn med Thomas Hedberg, grundaren av tv-bolaget Titan Television. Deras gemensamma dotter Mira Fröling är idag 31 år.

Nu ska vi titta närmare på hur de två döttrarna lever idag.

Förstfödda dottern Tilde Fröling med Örjan Ramberg

tilde fröling

Tilde Fröling är ett sant kändisbarn!

Tilde Fröling är Ewas förstfödda barn. Hon har precis som mor och far satsat på en karriär i rampljuset. Hon försörjer sig som skådespelare, programledare och fotomodell.

Bland Tildes betydande skådisroller finns den som Lena Milander i filmatiseringen av deckardrottningen Liza Marklunds bok Sprängaren (2001). Tilde har programlett Rocky & Drago, Lustgården och Paradise Hotel. Själv har hon även medverkat som deltagare i Expedition Robinson V.I.P. och Let’s Dance.

Två barnbarn från äldsta dottern

tilde fröling med sina två barn

Tilde Fröling med sonen Mingus och dottern Marley.

Ewa Fröling har tack vare Tilde två barnbarn. Äldst är sonen Mingus, 13, som Ewa fick under sin sex år långa relation med Magnus Lindqvist. Paret bröt upp sin förlovning 2010 och tre år senare födde Tilde sitt andra barn, Marley, 8, vars pappa är nuvarande sambon Angelo Cantavenera.

Helena Bergströms och Colin Nutleys kärleksresa i bilder

Tilde har varit öppen med att de båda graviditeterna varit tuffa. År 2017 skrev hon i ett inlägg på sin egen blogg att hon längtar efter en tredje liten knodd, men att det vore ansvarslöst att må så pass dåligt som hon gjort under tidigare graviditeter, nu när hon har två små att ta hand om parallellt.

”Att säga att jag mår dåligt är en underdrift. Jag ligger i sängen från vecka 6. Har jag råd med det? Orkar jag det? Är det snällt mot mina barn att inte vara en fungerande mamma på 9 månader. Typ lite så tänker jag?!! Så måste jag tänka”, skrev Tilde då.

Yngsta dottern Mira Fröling med Thomas Hedberg

mira fröling

Mira Fröling är Ewas andra, lite anonymare, dotter.

Lillasyster Mira Fröling har valt en lite annan bana i livet. Hon jobbar med PR under egen firma. På sin PR-byrås hemsida skriver Mira att de främst riktar in sig på mode, mat och livsstil. De erbjuder ”produktplaceringar hos kändisar, hos influencers och på skräddarsydda evenemang”.

Mira bor med sambon Mattias i en trerummare i Stockholms innestad. På Instagram, där Mira har 15K följare, syns även parets tax Betty. En rolig kurriosa är att Miras halvsyskon på pappas sida är författaren Sandra Beijer!

Mira och Mattias förlovade sig sommaren 2018, här visar hon stolt upp ringen:

Källa: Aftonbladet, Hänt, Familjeliv

Foto: TT

Se också: Kändisbarnen som vuxit upp – nu och då
1:14

Efter reklamen: Se också: Kändisbarnen som vuxit upp – nu och då

(1:14)

Slå på ljud
Mest läst