ewa roos och eva rydberg

Med det humoristisk bidraget Rena rama ding dong deltar bästa vännerna Eva Rydberg och Ewa Roos i Melodifestivalens andra deltävling. Nu berättar duons ena halva om den otäcka artros som hon måste trotsa för att ta sig igenom framträdandet.

Har ont i knän och axel

Det är i en intervju med Aftonbladet som Ewa Roos förklarar att hon har fruktansvärt ont i knäna och ena axeln:

– Jag ska försöka göra de här rörelserna, jag blir ju galen, kommer inte ihåg nånting till slut och med min grava artros som jag har också. Det gör så ont, det är hemskt.

Koreografin har Eva Rydberg, van dansare, satt ihop. Hon har försökt anpassa den till Ewas rörelseförmåga men det är likväl en prövning för vännen att framföra bidraget. Ewa Roos fortsätter:

– Det är Alvedon som gäller. Och det hjälper ju inte. Du kan inte hålla på och spruta in kortison och massa skit i knän och så där. Det ska du inte göra när du har de här grejerna.

”En tåspetsdansös”

Eva och Ewa spexar loss i sitt bidrag.

På frågan om hon har ont hela tiden svarar Ewa att det stämmer, men nu är det slutpratat om det för dansa ska hon oavsett.

Väninnan Eva Rydberg beskriver Ewa Roos som ”en tåspetsdansös”, alltså någon som har ont i kulisserna men glömmer det så fort det blir showtime.

– Men säg inte något om det nu, för då kommer alla bara sitta och titta efter det, säger Eva Rydberg till Ewa Roos.

Melodifestivalens andra deltävling sänds på SVT och i SVT Play lördag 13 februari klockan 20.00.

LÄS MER:

Melodifestivalen 2021: Allt du behöver veta om deltävling 2

16 one-hit-wonders i Melodifestivalen - vart tog de vägen sen?

Quiz: Hur mycket kan du om Melodifestivalen?

Mer läsning

Femina