Exit säsong 3
5 ovärderliga karriärtips från våra favoritkaraktärer
1:17

Efter reklamen: 5 ovärderliga karriärtips från våra favoritkaraktärer

(1:17)

Slå på ljud

Succéserien Exit har sänts under två säsonger och setts av 3,8 miljoner tittare i Norden, enligt NRK.

Fansen har väntat på en tredje säsong och norska tv-kanalen NRK, som producerar Exit, har hållit dem på hölster. Enligt NRK:S dramachef Ivar Køhn behövde teamet bakom kameran en andningspaus.

Nu står det klart att det blir en säsong 3 av Exit och när den har premiär. Här är allt du vill veta om tredje säsongen om Exit.

Exhustruns första ord – efter att Snickar-Björn kom ut som Lee

Var sänds Exit säsong 3?

Precis som föregående säsonger kommer Exit säsong tre att också sändas på SVT och SVT Play.

Blir det en säsong 4?

Nej, enligt NRK är det här tredje men också sista säsongen av Exit.

Vad vet vi om tredje säsongen av Exit?

Under Exits så kallade ”andningspaus” kommenterade en av huvudrollsinnehavarna Tobias Santelmann varför en tredje säsong dröjde.

Exit säsong 3 måste ha en unik spinn för att bli av”, sa han till Filmtopp.

Tredje säsongen verkar ha det och lite till. Enligt NRK handlar den tredje säsongen om girighet, dysfunktionella familjerelationer, en kamel, snabba bilar och frosseri i kvinnor och droger. Finanskillarna kommer dra nytta av skatteparadis, kryptovaluta och gröna investeringar för att bli ännu rikare.

– Den sista säsongen av Exit är kulmen av de liv karaktärerna har levt fram till nu. De har alltid levt på ett sätt där de har drivit allt så långt det går, bara för att känna något. Få någon form av kick. Den här gången pressar de det äntligen över kanten, säger serieskaparen Øystein Karlsen, som både regisserat och skrivit manus, till NRK.

När sänds Exit säsong 3?

Den tredje säsongen av Exit har premiär på NRK den andra mars och släpps på SVT Play i slutet av april.

Vad i Exit är verklighet?

Ja, enligt Øystein Karlsen baseras i vart fall 70 procent av idéerna till den tredje säsongen på verklighet och kommer till stor del från tre håll:

10 svenska kändisar som öppet är sina sanna jag

1. Intervjuer

– Som tidigare har jag gjort en hel del intervjuer med människor i omgivningen och flätat ihop det med de liv karaktärerna redan har levt, säger Karlsen.

2. Ekonomiska rapporter

– När det gäller den ekonomiska delen av tomten kom jag helt av en slump över rapporten från Tax Justice Norge om ägarkonstellationerna i Norska Vindkraft. Jag ringde dem och frågade om det verkligen var så illa. De svarade att det förmodligen är värre. Sedan var det bara att börja läsa på, säger serieskaparen.

3. Ekobrottsmyndigheten

– Jag frågade Ekobrottsmyndigheten vad som är det mest otroliga de flesta inte vet om. Jag fick en lektion om kryptomarknaden som chockerade även mig, som har jobbat med tidigare säsonger av Exit, säger Karlsen som understryker att det ibland också är fiktion.

Var har Exit spelats in?

Den tredje säsongen av Exit har spelats in i Morocko, Spanien, Frankrike, England, Sverige och Norge.

Vilka spelar i tredje säsongen av Exit?

Simon J. Berger är aktuell i tredje säsongen av Exit.

Skådespelaren Simon J. Berger, är återigen aktuell i tv-serien "Exit" på SVT.

I huvudrollerna ser vi även denna säsong svenska skådespelaren Simon J. Berger (Adam) tillsammans med norrmännen Pål Sverre Hagen (William), Tobias Santelmann (Henrik) och Jon Øigarden (Jeppe). Men Agnes Kittelsen (Hermine) är också med samt Ine Marie Wilmann (Celin) och Sonja Wanda (Tomine).

I casten finns också skådespelarna Anders Baasmo Christiansen, Rolf Lassgård, Ellen Helinder och Frank Kjosås. Vi träffar även Marie Bonnevie och Bjørn Skagestad.

Marko Lehtosalos okända pappa – talar ut om tuffa tiden: ”Ingen relation”

Mest läst