Tolvbarnsföräldrarna Annika och Conny Pettersson.

Instagram
0:49

Efter reklamen: 5 barnnamn inspirerade av kungligheterna

(0:49)

Conny och Annika Pettersson fick vi följa i TV4-programmet Familjen annorlunda under flera år. När realityserien tog slut bestod familjen av åtta barn, sju gemensamma och Conny hade även ett från en tidigare relation. Och sedan dess har det fyllts på med fler.

Sanna Nielsens oro inför Allsång på Skansen – efter gravidlyckan

För nästan exakt år sedan kom sonen Anton till världen, men föräldrarna var inte klara där. I slutet av förra veckan födde Annika sitt 11:e barn, och nu är barnaskaran hela tolv stycken! På Instagram berättar mamman att hon i lugnan ro satt i sin trädgård när hon märkte att något var på väg att hända.

Annorlunda familjen-profilen om svåra förlossningen

Så hon åkte in till sjukhuset, och väl där blev det allt annat än lugn och ro.

”Massa blod, in på ett rum, upp i sängen, hit med lustgas. In kommer typ 15 pers och jag informeras om urakut kejsarsnitt pga för stor blödning. Tog inte många minuter innan baby W var ute. Blunda, fokusera och andas. Samma barnmorska som 2015, kunde inte önskat bättre. Slapp kejsarsnitt, bästa teamworket ikväll”, skriver hon och tillägger:

”Fort gick det. Och världens bästa bröllopsdagspresent fick vi!”.

För så var det! Baby W, som alltså heter William, föddes på parets bröllopsdag.

Annika Petterssons tankar om fler barn

I en intervju med Mama berättar Annika Pettersson att hon i dag mår bra, men känner av blodförlusten efter den svåra förlossningen där hon tappade två liter blod.

Gravidlycka för Maxine och Emil från Gift vid första ögonkastet

Hur ser det då ut med planerna på att utöka familjen ytterligare? Jo, inget är hugget i sten men visst finns en chans att barn nummer 13 kan komma.

– Vi stänger ingen dörr och det finns chans att det blir en kotte till framöver. Men inte just nu. Denna förlossning blev så pass omtumlande att jag vill låta kroppen vila lite och sen får vi se hur vi känner om nåt år eller så. Då hinner vi landa lite i allt och kroppen får en chans att repa sig. Men visst finns en inre känsla av ”kanske en till”, det ska jag inte förneka, säger Annika Pettersson till Mama.

Meghan Markle och prins Harry har fått sitt andra barn