Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Fansen reagerar på klantiga misstaget i The Crown säsong 3

22 okt, 2019 
AvMalin Karlberg
the crown säsong 3
Succéserien The Crowns hängivna fans kastade sig över den nya trailern, som släpptes i går – men upptäckte snabbt ett pinsamt faktafel i den kommande säsongen.
Annons

I går släpptes trailern till den kommande – och hett efterlängtade – tredje säsongen av The Crown. Drottning Elizabeth II kämpar där med ett kaotiskt politiskt och ekonomiskt läge i Storbritannien, samtidigt som motsättningar även uppstår i hennes egen familj.

Säsongen utspelar sig på Buckingham Palace under tidsperioden 1964-1977 och i trailern ser vi för första gången Olivia Colman som drottningen och Helena Bonham Carter som prinsessan Margaret. De tidigare huvudrollsinnehavarna Claire Foy respektive Vanessa Kirby har inför den tredje säsongen bytts ut eftersom vi i handlingen hoppat tio år framåt i tiden.

Redan i augusti släpptes en teaser inför nya säsongen. Och nu har det alltså kommit en fullängdstrailer, där vi får en inblick i de konflikter och utmaningar som möter kungafamiljen.

Serieskaparnas pinsamma miss

Fansen har jublat över nya trailern – samtidigt som kungliga historienördar varit snabba med att notera en rejäl faktamiss. I början av trailern hörs en radiopresentation säga ”Hon firar jubileum. Dagen blir lika krävande som hennes kröning för 25 år sedan”.

Annons

Problemet är bara att drottning Elizabeth II visserligen intog tronen 25 år tidigare, år 1952, men hennes kröningsdag hölls inte förrän året efter, 2 juni 1953. Det var alltså endast 24 år sedan kröningen – något en radiopresentatör garanterat hade haft koll på.

Se trailern här:

The Crown säsong 3 har Sverigepremiär 17 november 2019.

Läs mer:

Annons