Filip Lamprecht i Let's Dance – stöttas av mamma Kristin Kaspersen
Här är paren som blivit kära i Let's Dance
Slå på ljud

Filip Lamprecht har länge hållit sig borta från strålkastarljuset, något som varit lättare sagt än gjort då han kommer från en av Nöjessveriges kändaste familjer samt är tillsammans med en medlem ur en annan superkänd 'klan'. Mamma är programledaren Kristin Kaspersen, 51, mormor var folkkära och numer framlidne Lill-Babs, och flickvännen är artisten och reality-stjärnan Peg Parnevik, 25.

Hur känns det då att nu få alla blickar riktade mot sig själv i ett av våra absolut största underhållningsprogram, Let's Dance på TV4? Filip förklarar:

– Det ska bli kul samtidigt som att jag inte haft något sug eller drag till rampljuset tidigare. Det sa bli kul att få presentera mig själv, kanske ge tittarna en annan uppfattning av vem jag är, säger han.

Kristin Kaspersen om hur det är att vara svärmor till Peg Parnevik

Kristin Kaspersens stöd till sonen Filip Lamprecht

2019 var mamma Kristin Kaspersen med och dansade hem segern tillsammans med danspartnern Calle Sterner. När Filip nu tar plats på golvet med dansaren Linn Hegdal finns det en viss press på leverans.

– Ja, pressen är hög! säger Filip. Jag har noll relation till dans och har väl egentligen bara dansat på bord på klubbar innan. Alla i familjen är supertaggade och glada över att jag ska vara med. Jag ska göra så att de får någonting kul att kolla på på lördagar, säger han.

– Mamma särskilt är supperpepp och avis – hon vill göra det igen!

Penny Parneviks pepp till Filip Lamprect i Let's Dance

Penny Parnevik, syster till Filips flickvän Peg, har också medverkat i Let's Dance. Det var bland andra hon som fick honom att tacka Ja.

– Jag har hört så mycket gott om programmet både av mamma men också av Penny, säger han.

– Det är klart att jag också vill testa på.

Filip Lamprect och Linn Hegdal om sin relation

Danspartnern Linn lärde känna Filips mamma Kristin under säsongen de både medverkade i Let's dance och har sedan dess blivit en vän till familjen. Det känns tryggt menar Filip att få dansa med någon som han redan har en relation med.

– Vi har ju haft lite koll på varandra men inte umgåtts. Nu har vi blivit kompisar väldigt snabbt.

Största utmaningen för Filip menar han är tidspressen, att behöva lära sig en ny dans varje vecka. Samtidigt är det första gången som han på riktigt står framför kameror.

– Det är en helt ny arena, jag vet inte hur jag kommer reagera. Kanske får jag blackout!, säger Filip med ett skratt.

Peg Parneviks irritation i barnfrågan: ”Alla förväntar sig”

Kristin Kaspersen om svårigheterna med att träffa en partner

Mest läst