Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Fina betydelsen bakom prinsessan Sofias tatuering

04 okt, 2019 
AvFemina
Prinsessan Sofias tatueringar har verkligen varit en vattendelare och en hel del tyckte hon skulle ta bort dem innan hon gifte sig med prins Carl Philip. Men tatueringarna har speciell betydelse för prinsessan – och hon visar inga tecken på att vare sig vilja dölja eller göra sig av med sin kroppskonst.
Annons

En prinsessa med tatueringar? Det går inte för sig! Så lät det nog bland många när Sofia skulle gifta sig med prins Carl Philip 2015. Detta trots att Chris O’Neill hade gift in sig i kungahuset två år tidigare med en tatuering på överarmen, och trots att Sverige faktiskt ligger på topp tre över de mest tatuerade folken i hela världen.

Sofia visade tatueringen vid bröllopet

Spekulationerna var många, skulle Sofia välja en brudklänning som dolde tatueringen i nacken när hon gifte sig med Carl Philip eller inte? När Sofia skred in i kyrkan visade hon vad hon tyckte om saken. Klänningen som var designad av Ida Sjöstedt, var lågt skuren i nacken med soltatueringen väl synlig.

prinsessan sofia tatuering brudklänning

I efterhand hyllades Sofia för att hon inte hade försökt dölja den utan struntade i alla elaka kommentarer och kom dit precis som den hon var.

Annons

Sofia har så vitt vi vet, tre tatueringar. En i nacken föreställande en sol, en på revbenen där små blad har skymtats och en på ankeln. Just den på ankeln har varit svår att tyda, men nu berättar Svensk Damtidning att tatueringen verkar vara en hyllning till hennes älskade familj.

Sofias tatuering

På bilden ovan går det att urskilja ett E för pappa Erik, M för mamma Marie, L för systern Lina och S för systern Sara. En fin hyllning till de som står henne nära!

Foto: TT

 

Läs mer:

Annons