Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Fina budskapet bakom Victorias klänning på galan

29 aug, 2019 
kronprinsessan victoria water prize klänning
I tisdags delade kronprinsessan Victoria ut Junior Water Prize. Och på sig hade hon en riktigt speciell klänning.
Annons

I tisdags var det dags för kronprinsessan Victoria att svida om till galastass. Junior Water Prize skulle traditionsenligt delas ut och precis som vanligt görs det av vår kronprinsessa.

Man höll till på Berns i Stockholm och vinnare av priset blev Macinley Butson från Australien. Junior Water Prize delas ut en gång per år av Stockholm International Water Institute (SIWI) och är ett internationellt vetenskapspris som riktar sig till unga mellan 15 och 20 år. Deltagare från ett 30-tal länder deltar.

Kronprinsessans vackra havsklänning

Victoria passade dessutom på att sända ut ett viktigt budskap under kvällen via sin klädsel. Kronprinsessan brinner för miljön och klimatet – och inte minst för havet. Och vad passar då bättre än att bära en havsklänning? Den blå sidenklänningen med vattenmönster kommer från den svenska designerna Maxjenny Forslund, en färgstark modeskapare som på kort tid blivit en favorit i kronprinsessans garderob.

Annons

Även förra året, på samma event, bar hon Maxjennys karaktäristiska design.

Klänningen som Victoria bar under Junior Water Prize tycks vara specialdesignad. Printet föreställer Östersjön, berättar Maxjenny på Instagram.

Victoria i klänning från svenska Maxjenny.
Victoria i klänning från svenska Maxjenny.

”Crown Princess Victoria making a true statement in a dress from maxjenny! attending the award ceremony of Stockholm Junior Water Prize 2019. And yes, the water is actually a picture of the Baltic Sea, outside my childhoods home in Skåne/Österlen. Magnific!”, skriver Maxjenny själv.

Det är inte första gången Victoria har ett dolt budskap i sin outfit. Vid nästan varje tillfälle då Östersjön står på hennes agenda bär hon blått!

Annons

Maxjenny om kronprinsessan Victoria

Maxjenny Forslund växte upp med en mamma som var modedesigner och pappa som var silversmed. Av det blev en dotter som gör kläder vackra som smycken.

Maxjenny är givetvis stolt att Victoria bär hennes fantastiska kreationer.

– Jag tycker ju att kronprinsessan är top notch och så duktig på att föra fram svensk design. Hon är så stilig och verkar ha en skön självkänsla.

Läs även:

Annons