Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Fina budskapet bakom Victorias nya accessoar

18 okt, 2019 
AvEllen Myrgård
Kronprinsessan Victoria har alltid en tanke bakom såväl kläderna som smyckena hon bär. När hon besökte Motala igår prydde hon sin outfit med en speciell brosch – som representerar en av Victorias hjärtefrågor.
Annons

Igår befann sig kronprinsessan Victoria i Motala för ett besök på företaget Svensk plaståtervinning. Östergötlands landshövding Carl Fredrik Graf hälsade kronprinsessan välkommen när hon klev ur en av hovets svarta säkerhetsbilar och trots höstmörkret sken Victoria som en sol.

Hon visade prov på det när hon överraskades med en resväska tillverkad av Motalaplast.

– Oh. Då kan jag alltid ha med mig en liten bit av Motala, säger hon till MVT.

På tidningens fråga om hon själv tycker det är svårt att sortera plast blir svaret:

– Nej, det är inte svårt att sortera just plast, men att vara konsument i dag och göra det bästa för miljön kan vara svårt.

kronprinsessan victoria motala
Kronprinsessan välkomnades av Östergötlands landshövding Carl Fredrik Graf.

Men det var en detalj som väckte frågor. Många undrade kring accessoaren kronprinsessan fäst på sin kavaj – en färgglad brosch som är formad som en cirkel. Enligt Svensk damtidning handlar det inte om någon juvel ur det kungliga smyckeskrinet. Istället kommer broschen från FN och varje färg symboliserar FN:s globala hållbarhetsmål, som kronprinsessan Victoria är ambassadör för.

Annons

Kronprinsessan Victoria lämnar ingenting åt slumpen

Kronprinsessan har verkligen en tanke med allt hon gör, säger och har på sig. Så även denna dag. Handlar ett kungligt uppdrag om att fördjupa sig i återvinning och hållbarhetsfrågor klär sig Victoria därefter.

kronprinsessan victoria motala

Svensk plaståtervinning i Motala driver Europas största och effektivaste anläggning för återvinning av plastförpackningar.

Foto: TT

 

Läs mer:

Annons