Det var förra våren som HBO Europe meddelade att tittarna snart skulle få se streamingtjänstens första nordiska originalserie, ett projekt lett av den svenske filmregissören Lukas Moodyson.

Moodyson, som blivit känd för filmer som Fucking Åmål, Lilja 4-ever och Tillsammans, har aldrig tidigare gjort en tv-serie, så vi var många som blev riktigt förväntansfulla när beskedet kom.

– Jag är jätteglad att jag nu ska göra en egen tv-serie. Jag vill att det ska bli som en blandning av komedi och Dostojevskij. Så roligt som möjligt och så allvarligt som möjligt, sa Moodysson då i ett pressmeddelande.

Resultatet blev Gösta:

Gösta handlar om 28-årige, nyutexaminerade psykologen Gösta, som får sitt första jobb på BUP i en liten småländsk stad. Gösta vill vara världens snällaste människa och hjälpa alla han möter. Ibland går det bra, ibland går det mindre bra”, skriver HBO Nordic i programbeskrivningen.

Nu har serien äntligen fått ett premiärdatum. Datumet som gäller är den 1 juli och då släpps faktiskt de fyra första avsnitten på en gång. Därefter sänds två avsnitt varje måndag de påföljande fyra veckorna.

I dagarna släpptes också en teaser där vi får en första titt på Gösta. I rollerna ser vi bland andra Vilmhelm Blomgren (Gösta) och Amy Deasismont (Göstas flickvän Melissa) samt Regina Lund (Göstas mamma). 

Kolla in teasern här nedan!

Se teasern till Gösta – en tv-serie av Lukas Moodysson:

Läs mer:

Se den nya trailern till Big Little Lies säsong 2

Här är den officiella trailern till The Handmaid’s Tale säsong 3

Nya filmer, dokumentärer och serier på HBO i juni 2019

Foto: HBO