Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Fredrik Karström är Charlotte Kallas okända pojkvän

09 dec, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Charlotte Kalla
Skidlegendaren Charlotte Kalla har alltid varit öppen med sina känslor efter ett lopp, men om privatlivet håller hon sig desto tystare.
Hon är dock ihop med mäklaren Fredrik Karström.
Annons

Charlotte Kalla är en av vår tids största idrottare. Under sin karriär har hon vunnit tre OS-guld, tre VM-guld och tilldelades Jerringpriset som den första svenska skidåkaren att vinna Tour de ski.

Se 3 ögonblick vi minns från Charlotte Kallas karriärBrand logo
Se 3 ögonblick vi minns från Charlotte Kallas karriär

I våras gick hon ut med nyheten om att hon slutar tävla. Hon hade givit sig själv fram till den 20 mars att bestämma sig för om hon skulle fortsätta eller inte. Men när hon vaknade visste hon vad hon skulle göra, så hon väckte sin sambo Fredrik Karström och berättade att det fick räcka med skidåkandet.

– Han var väldigt glad för min skull. Fredrik vet ju hur mycket jag grubblat och funderat fram och tillbaka, berättade Charlotte Kalla för Expressen senare.

”Det är inget vi smyger med”

Det var i november 2019 som hon första gången gick ut och berättade om kärleken till Fredrik Karström.

Annons

– Det är inget vi smyger med utan vi visar oss öppet på stan, det har vi gjort från första början, sa hon till Dagens nyheter då.

Sedan dess har Charlotte Kalla varit förtegen om sin relation.

– Det stämmer att jag har en ny pojkvän och han heter Fredrik Karström. Vi har det bra, men jag vill inte berätta mer än så om mitt privatliv, lät hon meddela strax efter avslöjandet.

Charlotte Kalla tog med sig sambon Fredrik Karström till en representationsmiddag på Stockholms slott.
Charlotte Kalla tog med sig sambon Fredrik Karström till en representationsmiddag på Stockholms slott.

Fredrik Karström är mäklare och jobbar i Kallas hemstad Sundsvall. För två år sedan köpte det ett hus och bor nu ihop.

– Vi har ju letat ett tag efter ett gemensamt boende - så jag är glad nu, berättade hon för Expressen efter husköpet.

Charlotte Kallas mammadrömmar efter karriären

Under pandemin ställdes, som bekant, en massa evenemang in, så också längdskidstävlingar. Det var inte bara av ondo för Charlotte Kalla.

Annons

– Ta bara det här med corona. Det har öppnats en möjlighet att kunna ha jättemycket tid tillsammans. I våras hoppades jag in i det sista att det skulle bli någon tävlingsavslutning. I stället fick jag en jättelång ledighet när jag annars inte skulle fått möjlighet att tillbringa så mycket tid med honom, har hon sagt till DN.

Charlotte Kalla har tidigare berättat att hon gärna blir mamma, men att hon känner en oro för att det kan bli svårt att bli gravid med tanke på hur hårt hon har pressat sin kropp för att nå framgångarna i skidspåren.

– Det är inget du kan ta för givet, oavsett om du är elitidrottare eller inte. Det pratas inte så mycket om det här – men det är vanligare än man tror.

6 svenska idrottslegendarer vi aldrig glömmerBrand logo
6 svenska idrottslegendarer vi aldrig glömmer

Foto: TT

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons