Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Fredrik Wikingssons kritik mot Ola Wenström – efter orden om feminism

24 maj, 2021 
Ola Wenström och Fredrik Wikingsson.
Viaplay-programledaren Ola Wenström har kritiserat Paradise hotel för bristen på feminism, och lämnar nu jobbet på kanalen där programmet har sänts.
Men nu kritiseras Ola av Kanal 5-profilen Fredrik Wikingsson – som pekar på bristen på feminism i Wenströms egen Premier League-sändning.
”Hade du krävt att det skulle sitta kvinnor i din studio så hade det suttit kvinnor i din studio”, skriver Fredrik Wikingsson på Twitter.
Annons
Paradise hotel stoppas heltBrand logo
Paradise hotel stoppas helt

Det var efter att Expressen gjorde en granskning av Paradise hotel och det kom fram att flera kvinnor utsatts för sexuella övergrepp i den senaste säsongen – och även tidigare program – som programledaren Ola Wenström gick ut på Twitter och sa att han länge hade kritiserat programmet internt. Ola är sportprogramledare på Viaplay, där Paradise hotel också sänds.

”Äntligen. Juridisk genomlysning av Paradise Hotel. En internt känslig moralisk fråga som jag har ställt många gånger till flera ansvariga i huset. Jämlikt? Feministiskt? Kvinnosynen? Det kostade. Som pappa till två döttrar var det ändå helt nödvändigt och värt att ställa dem”, skrev han på Twitter då.

Ola Wenström har varit programledare på Viaplay i 13 år, men i början av året gick han ut med att han lämna kanalen, och på söndagen hölls hans sista Premier League-sändning.

Annons

Fredrik Wikingsson kritiserar Ola Wenström

Kanal 5-programledaren Fredrik Wikingsson valde då att ta en bild av Viaplay-studion där Ola Wenström hade sällskap journalisten Erik Niva och experterna Martin Åslund, Jonas Olsson och Bojan Djordjic. Det skriver Expressen.

”Det är tur att Viaplays fotbollsstudios alltid varit en feministiskt inkluderande jämlikhetsbastion! Som idag!”, pikade Fredrik Wikingsson på Twitter.

Ola Wenström var snabb med att svara på kritiken, och menade att det inte är han som bestämmer vem som står i studion.

”Synd och skam att använda mitt tydliga avståndstagande mot sunkiga värderingar som en parallell mellan sexuella övergrepp och en fotbollsstudio. För övrigt har jag noll ansvar för sammansättningen”.

Den förklaringen dög inte för Fredrik Wikingsson, som menade att Ola Wenström har makt att kräva att det är kvinnor i studion med honom.

”Hade du krävt att det skulle sitta kvinnor i din studio så hade det suttit kvinnor i din studio”, skriver han.

Konversationen har nu raderats.

Annons