Artikeln innehåller reklamlänkar

Brittiske ambassadören David Cairns och hans fru Sharon var värdar för middagen där statsministerparet Stefan och Ulla Löfven, skådespelarna Stellan Skarsgård och Alicia Vikander var inbjudna. Hedersgäster var förstås Hertigparet av Cambridge och det svenska kronprinsessparet.

Gravida Kate hade bytt om från dagens mönsterstickade fjällräventröja och bar en fotsida, höghalsad silkesklänning från Erdem (länk till Apprl), skriver People. Klänningen är troligtvis en variant av modellen Stephanie som ingår i den Londonbaserade designerns AW17-kollektion, skriver The Mirror. Erdem är också ett märke som vi sett prinsessan Madeleine i vid ett flertal tillfällen. 

Läs även: Välj blommig klänning i vår!

Här är Kate  med ambassadör David Cairns.

Den svarta assymetriska klänningen som Victoria bar kommer från svenska Stylein och visades så sent som förra veckan på varumärkets AW18-visning. Men denna klänning har synts i vimlet tidigare, bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip har också just denna klänning, hon bar den på ELLE-galan för några veckor sedan.

Tidigare under tisdagen hann hertigparet med bandy i Vasaparken, promenera i Gamla Stan och äta lunch med kungaparet och Victoria och Daniel på Stockholm Slott innan de besökte Nobelmuseet.

Under onsdagen fortsätter det kungliga besöket i Stockholm då de bland annat ska besöka Karolinska institutet och ta ett varv inne på NK.

FOTO: IBL

Läs även:
Victorias nya snygga powerstil – 6 gånger hon burit kostym

Guide till Kates vackra stil: 3 saker du kan kopiera – för en liten peng

Victoria strålar i ny blus från Erdem x H&M – se bilderna!