Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Gina Dirawis besked om en comeback i tv – efter turbulenta tiden

30 nov, 2020 
AvAngelica Hedlund
FotografStaffan Löwstedt/SvD/TT
Gina Dirawi
Gina Dirawi fick sitt verkliga genombrott efter succén som programledare för Melodifestivalen. Men tiden efter det har inte varit enkel och hon har utsatts för både hot och hat under åren. Nu berättar hon om framtiden i tv-rutan.
”Känns osannolikt”, skriver Gina.
Annons
Hör Lars Lerin om uppdraget som julvärdBrand logo
Hör Lars Lerin om uppdraget som julvärd

Gina Dirawi, 29, är en av Sveriges mest folkkära och hyllade programledare. Trots sin ringa ålder har hon lett otaliga stora produktioner som Idol och Melodifestivalen, men framgången kom med ett dyrt pris. I flera år har Gina Dirawi levt under hot.

För fyra år sedan valdes hon till julvärd i SVT, då eskalerade hatet till en nivå som ingen kunde ha förutsett. Många av kommentarerna var främlingsfientliga, och det ledde till att Gina fick övervakningskameror i sin lägenhet för att man skulle kunna ha koll på hennes säkerhet.

De främlingsfientliga hoten efter julen på SVT

Gina har tidigare berättat i Skavlan om hoten som kom just i samband med när hon axlade rollen som julvärd.

– De (produktionen på SVT, reds. anm.) ville inte säga så mycket, men jag förstod ju när jag gått från ett liv där jag kunnat röra mig ganska fritt, till att få livvakter. Först var det en livvakt, sen blev det två, sen det blev tre och sen fyra och de andra programledarna hade inte någon, sa Gina då.

Annons

– Då vet man ju att det är någonting som inte stämmer, konstaterade hon.

Allt hat och hot ledde till att Gina ville fly iväg ett tag så hon satte sig på ett plan till Costa Rica.

– Jag kände inte alls att jag kunde lita på människor, eller ens ville vara runt människor. Det var så hårt allting, sa hon då i programmet.

I slutet av förra året släpptes dokumentären Vad hände Gina Dirawi? som handlar om just det – hennes raketkarriär och hoten som kom där med.

Ginas besked om en eventuell comeback

Men att svenska folket saknar sin folkkära och roliga programledare i tv-rutan är det inga tvivel om. Det är när Gina har en frågestund på Instagram som en följare frågar om hon kommer göra en comeback som hon ger beskedet.

”Gina kommer man se något mer av dig på tv snart? Saknar dig massor. Älskade Ginas värld”, skriver följaren.

”Just nu känns att programleda tyvärr lika sannolikt som att jag ska ha på mig den här hatten igen”, svarar Gina Dirawi tillsammans med en bild på sig själv som liten med en stor hatt på huvudet.

Men för Gina är det dock inte helt omöjligt att hon kommer ställa upp igen som programledare.

”Men vem vet, jag kanske ändrar mig. Dock ÄLSKAR jag också Ginas värld. Och saknar er”, tillägger hon.

LÄS MER:

Annons