Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Golden Globe 2019 på 1 minut – 6 ögonblick du inte får missa

07 jan, 2019 
AvSofia Börjesson
Ögonblick från Golden Globe 2019.
En fotobombande servitör, ett tacktal tillägnat Satan och rörande hyllningar till skådespelarnas föräldrar – här är några highlights från Golden Globe Awards 2019.
Annons

Natten till måndagen den sjunde januari gick Golden Globe Awards 2019 av stapeln och värdar för kvällen var skådespelaren Sandra Oh och komikern Andy Samberg.

Det ärofyllda priset för bästa film gick till Queen-hyllningen Bohemian Rhapsody och Rami Malek fick dessutom pris för bästa manliga huvudroll i samma film.

Men som vanligt när hela Hollywood samlas på samma plats för några timmars gala så är det inte bara prisutdelningen eller kläderna som hamnar i fokus. Här har vi samlat några av nattens händelser som stack ut lite extra. Håll tillgodo!

1. Den fotobombande vattenkvinnan

Fotobombande kvinna på Golden Globe.

När bilderna från röda mattan nådde internet var det inte nödvändigtvis skådespelarnas vackra kläder som stal uppmärksamheten. Istället var det en kvinna som serverade vatten på flaska som alltid verkade stå helt rätt – med blicken fäst i kameran.

2. Emma Stone spontanskriker ”förlåt”

I och med årets Golden Globes blev Sandra Oh den första asiatiska kvinnan att leda en stor gala i USA. När hon pratade om filmen Crazy Rich Asians tillade hon skämtet tillika piken: ”Det är den första filmen som har en asiat-amerikansk huvudroll sedan Ghost in the Shell och Aloha.”

Annons

Scarlett Johansson spelade huvudrollen i Ghost in the Shell (2017) och Emma Stone spelade huvudrollen i Aloha (2015), något de kritiserades för då karaktärerna skulle föreställa personer med asiatisk respektive hawaiiansk härkomst.

När Sandra Oh drog skämtet på Golden Globe hördes ett avlägset ”förlåt” från publiken – och det var från Emma Stone.

3. Sandra Ohs tacktal till föräldrarna

Inte nog med att Sandra Oh var värd för nattens gala – hon tog även hem priset för bästa kvinnliga skådespelare i en tv-serie för hennes roll i Killing Eve. I sitt tacktal vänder hon sig, med gråten i halsen, till sina båda föräldrar som var på plats på Golden Globe Awards.

”Framför allt finns det två personer här ikväll som jag är så tacksam för att de är här med mig. Jag skulle vilja tacka min mamma och min pappa”, säger Oh och talar därefter om att hon älskar dem på koreanska följt av en respektfull bugning.

Annons

Pappan bugade tillbaka och gav dessutom Sandra Oh en stående ovation och den stoltaste uppsyn en pappa kan ha. Kvällens finaste stund!

4. Christian Bale tackar Satan

Christian Bale som Dick Cheney i Vice.
Christian Bale som vice president Dick Cheney i filmen Vice. Foto: Annapurna Pictures

Christian Bale vann priset för bästa manliga huvudroll i en musikal eller komedi efter sin roll som den förre vice presidenten Dick Cheney i Vice. Väl på scenen för att ta emot priset valde han att tacka sin familj, sina kollegor – och Satan.

”Tack Satan, för att du gav mig inspirationen kring hur jag skulle spela den här rollen”, sa han.

Annons

Han sa även att den enda anledningen till att han landade rollen var för att han kan vara totalt karisma-befriad.

5. Glenn Close feministiska uppmaning

Den 71-åriga och flerfaldigt prisade skådespelaren Glenn Close vann pris i kategorin bästa kvinnliga skådespelare för sin roll i The Wife. I sitt tacktal passade hon på att ta upp filmens tema, nämligen ojämställda hem, och refererade till sin mamma.

”Jag tänker på min mamma som verkligen underkastade sig min far hela sitt liv, och i 80-årsåldern sa hon till mig: ‘Jag känner att jag inte har åstadkommit något’. Och det var så fel. Jag känner att det jag har lärt mig av den här erfarenheten är att vi kvinnor är omhändertagande och det är också vad som förväntas av oss. Vi har våra barn och våra makar om vi har tur… men vi måste hitta ett personligt fullbordande också. Vi måste följa våra drömmar och säga: ‘jag kan göra det där’ och ‘jag borde tillåtas göra det där’.”

6. Lady Gagas glädjetårar

Lady Gaga skickar en slängkyss på Golden Globe 2019.

Föga förvånande vann Lady Gaga pris i kategorin bästa originallåt för superhiten Shallow från A Star is Born. När Taylor Swift ropade ut hennes namn började sångerskan gråta av glädje och lättnad. I sitt tacktal förklarade hon hur tufft det är att vara en kvinna i musikbranschen, och att hon sällan blir tagen på allvar. Hon tackade även sina medlåtskrivare Mark Ronson, Andrew Wyatt och Anthony Rossomando, och självklart även Bradley Cooper som hon sa att hon älskar.

https://youtu.be/lHBQQwxGdlQ

Läs mer:

Annons