Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Golden Globe 2021: Höjdpunkter från galan

01 mar, 2021 
AvElin Jonsson
AvElin Jonsson
Fotograftt
Här har vi samlat alla nattens snackisar från Golden Globe 2021!
Annons
Hetaste vinnarna på Golden Globe 2021Brand logo
Hetaste vinnarna på Golden Globe 2021

Under natten gick årets Golden Globe av stapeln och på grund av rådande pandemi genomfördes den digitalt. Årets programledare Amy Poehler och Tina Fey höll hov från varsin scen där ena höll till Los Angeles och andra i New York. Programledarna fick även backup av andra kollegor som bland andra Maya Rudolph och Kenan Thompson.

Utanför Beverly Hilton Hotel i Los Angeles rullade man ut röda mattan så kändisarna som ville kunde visa upp sig, men istället för vanligt mingel fick man ta del av kändisarnas intervjuer via en storbilds-tv. Under natten kammade animerade filmen Själen och tv-serierna Schitt's Creek och The crown hem flertalet priser.

Chloé Zhao blev historisk för sitt pris som bästa regissör

Nomadland är en amerikansk dramafilm skriven och redigerad av Chloé Zhao. Och Chloé Zhao gick och blev historisk under natten. För hon är den andra kvinnan i världen att motta en Golden Globe för bästa regissör, och den första asiatiska kvinnan att få det någonsin.

Annons

– Jag vet inte vad jag ska säga, säger hon och fortsätter:

– Nomadlands kärna är en pilgrimsfärd genom sorg och läkning. Så alla som har gått igenom det här tuffa men också vackra resa någon gång i sitt liv, den är är till er. Vi säger inte farväl, vi säger bara att vi ses längre fram. Tack alla!

Tog emot statyetten i pyjamas

Det var minst sagt högt och lågt vad gäller kläderna på kändisarna, vissa hade gala och glitter i åtanke medans andra kände att det var läge för megamys. Jodie Foster var en av de sistnämnda, hon satt i pyjamas och gosade med sin hund i knät när hon tackade för utmärkelsen bästa kvinnliga biroll i ett drama som hon kammade hem efter sin medverkan i The Mauritanian.

Avlidna Chadwick Boseman fick en Golden Globe

Årets Golden Globe för bästa manliga huvudroll i ett drama, blev den framlidne Chadwick Boseman, som förra året avled i cancer. Det var hans prestation i Netflix Ma Rainey’s Black Bottom som han hyllades för. Hans fru fick vara med på länk och tacka för det ärofyllda priset:

Annons

– Vi måste ta alla tillfällen i akt för att fira de som vi älskar, så jag tacka för att jag får möjligheten att göra det, berättade hans änka Simone Ledward när hon uttalade sig i tacktalet.

Jane Fonda ryter ifrån

Jane Fonda passade på att hylla och lyfta de som arbetat extra hårt under pandemin i sitt tacktal, och hon efterfrågade även efter mer mångfald i filmbranschen.

– Berättelser kan verkligen ändra människor, men det finns en berättelsen vi har varit väldigt rädda för att se och höra i den här industrin. Och det är berättelsen om vilka röster vi respekterar och tar till oss av, och vilka röster vi väljer att sålla bort. Det är en berättelse om vilka som har en plats vid bordet, och en berättelse om vilka som hålls utanför de rum där besluten tas, sa hon.

Filmjournalister önskar mer mångfald

Även journalist-kåren Hollywood Foreign Press Association höll ett uttalande om att utöka mångfalden vid sitt bord, detta efter att tidningen Los Angeles Times i förra veckat gjort en artikel som slog fast att organisationen är allt för homogen. Organisationen består av 86 filmjournalister från icke-amerikansk press och media som har amerikansk film och Hollywood som sitt bevakningsområde.

Annons

– Ikväll så firar vi det fina arbetet från skapare och artister världen över, och vi förstår att vi har vårt eget arbete att göra. Precis som i film- och tv-branschen, så behöver vi svart representation. Vi måste ha svarta journalister i vår organisation, förklarade Helen Hoehne som är med i kåren.

– Vi måste också se till så att alla som är från underrepresenterade områden får en plats vi bordet, och vi är dom som kommer se till att det händer, fyllde Meher Tata upp. Ali Sar förtydligade:

– Det betyder att skapa en omgivning med olika medlemmar, vilka som kommer bli normen, och inte tvärtom. Tack alla och vi ser fram emot en mer inkluderande framtid!

Annons