Elsa Hosk

TT

Den svenska Victoria Secret-modellen Elsa Hosk, 32, börjar närma sig slutet av sin graviditet. I en frågestund på Instagram har hon nu avslöjat att den ofödda dottern kommer få sitt namn från Elsas mamma.

Det var i september som supermodellen själv avslöjade den glada gravid-nyheten i ett inlägg på Instagram. Då hade hon kommit halvvägs in i graviditeten och förklarade att hon inte kunde vara gladare över att få göra den här resan med sin stora kärlek Tom Daly, 33. Några veckor senare la hon upp ett till inlägg på Instagram och då avslöjade hon att det är en liten flicka som ligger i hennes mage.

Elsas hyllning till hennes mammas namn

Elsa Hosk är född och uppvuxen i Sverige. Hennes pappa Pål Hosk är svensk och hennes mamma Marja Hosk är från Finland. Men Marja kom till Sverige redan när hon var 10 år gammal så familjen har därför aldrig bott i Finland. I och med att Elsa har finska rötter från sin mammas sida har hon nu valt att hedra den sidan genom att ge hennes dotter ett finskt namn.

Det finska namnet som hon har i åtanke är inte vilket namn som helst utan det är nämligen ett namn som hennes mamma också heter.

”Jag är halv-finsk så vi kommer döpa henne efter min mamma, vilket är vårat finska favoritnamn”, skriver Elsa Hosk nu under en frågestund på sin Instagram story.

Dottern kommer lära sig svenska

I samma frågestund kommer även frågan om de kommer lära dottern finska, svenska eller danska. Pojkvännen Tom har nämligen rötter från Danmark, men han är uppvuxen i England.

”Tom vill att jag pratar svenska med henne så att hon lär sig det, eftersom vi kommer bo i USA. Jag önskar att jag kunde lära henne finska också men jag har aldrig bott där och min mamma flyttade till Sverige när hon var 10”, skrev Elsa då.

Tom och Elsa träffades redan 2011 genom gemensamma vänner. Sedan sprang de på varandra ofta på gatorna i New York eftersom han hade sitt kontor på samma gata som hon bodde på. Efter att ha sprungit på varandra ett flertal gånger bestämde de sig för att börja dejta och ända sedan 2015 har de varit ett par.

LÄS MER:

Kändisarna som ska få barn 2021

Elsa Hosk bryter tystnaden om överdosen

Elsa Hosks kollektion för Bik Bok – se bilderna här

Mer läsning

Femina