Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Hälsoministerns kritik mot prins William och Kate

11 dec, 2020 
AvAino Oxblod
FotografZAHU/TT.
Prins William och hertiginna Kate.
Prins William och hertiginnan Kate är ute på en turné runt om i Storbritannien, för att ge moraliskt stöd åt de med samhällsbärande jobb.
Men trots att prinsparet försöker genomföra resan på ett coronasäkert sätt, så kritiseras de nu av Wales hälsominister.
– Jag skulle hellre se att ingen gjorde några onödiga besök, säger Vaughan Gething.
Annons
De 11 vackraste kungliga brudklänningarnaBrand logo
De 11 vackraste kungliga brudklänningarna

Prinsparet William och Kate är just nu ute på en turné med tåg genom Storbritannien, för att stötta de med samhällsbärande yrken som tvingas jobba ute på sina arbetsplatser trots coronapandemin. De vill också uppmuntra alla de som är volontärer under pandemin.

Paret är alltid noggranna med att ha på sig ansiktsmask och har varit tydliga med att de vill att besöken runt om i landet ska ske på ett coronasäkert sätt. Trots det så får de nu kritik från hälsoministern i Wales, Vaughan Gething.

– Jag skulle hellre se att ingen gjorde några onödiga besök. Och folk har alltid delade åsikter om monarkin, men deras besök är ingen ursäkt för folk att säga att de är förvirrade över vad de blir ombedda att göra, säger Vaughan Gething till AP.

Skotska ministerns missnöje med prinsparets resa i landet

Skotska försteministern, landets regeringschef, Nicola Sturgeon, är inte heller särskilt nöjd med situationen.

Annons

– Den skotska regeringen har fått information om tanken bakom besöket, och vi var tydliga med att det kungliga hushållet var medvetet om, som man kan tycka att de borde, restriktionerna i Skottland. Detta så att de kunde ta ett informerat beslut om och planera för sin resa, säger hon till The Sun.

Man kan ana att Nicola Sturgeon inte är helt nöjd med prinsparets besök i landet.

– De kungliga besöken är en fråga för det kungliga hushållet och arrangemangen runt dem, och alla frågor kring de arrangemangen, borde riktas direkt till dem, fortsätter hon.

Läs mer:

Annons