Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Hanna Alström aktuell i ny spännande serie på C-more

24 aug, 2021 
AvEMMA SANDERBERG
FotografTT
Hanna Alström

Den nya spännande deckaren Agatha Christies Hjerson blev prisad redan innan den hade premiär.
Serien, som sänds på C-more, är en spinoff på Agatha Christies många berättelser och i rollerna ser vi bland annat Hanna Alström och Johan Rheborg.

Annons
Laila Bagge om nya serien "Svenska Powerkvinnor - och hyllningen till Camilla LäckbergBrand logo
Laila Bagge om nya serien "Svenska Powerkvinnor - och hyllningen till Camilla Läckberg

Skådespelerskan Hanna Alström har varit med i allt från ungdomsserien Bert till den hyllade serien Äkta människor. Just nu är Hanna högaktuell i den nya serien Agatha Christies Hjerson på C-more där hon spelar rollen som Klara, en envis tv-producent.

Agatha Christies Hjerson utspelar sig på Ålandsfärja

Hanna Alström och Sara Alström
Syskonen Sara och Hanna Alström, 1998.

Tillsammans med Johan Rheborg, som spelar mordutredaren Sven Hjerson, bildar Hanna Alström en oanad duo som ska försöka lösa fyra klassiska mordmysterier. Liksom Agatha Christies ”Mordet på Orientexpressen”, som filmatiserades 2017, handlar även C-mores satsning Hjerson om att mördaren finns kvar i rummet då morden i detta fall inträffar på en Ålandsfärja.

Vem är då Hanna Alström som dyker upp i succé efter succé? Hanna, 41, föddes i Stockholm men levde sina första år i Bagdad, Irak, där hennes pappa arbetade som byggingenjör. Fem år gammal följde hon med sin äldre syster Sara Alström till Unga Teatern i Stockholm.

Annons

Ett år senare var Hanna med i Staffan Götestams Gränsland och spelade därefter några barnroller på Dramaten, bland annat i Ett dockhem där hon blev regisserad av Ingmar Bergman. Hon filmdebuterade i Astrid Lindgrens film Gull-Pian 1989 och har sedan dess varit med i många serier, filmer och föreställningar.

Även storasystern Sara Alström blev skådespelerska och har bland annat medverkat i serien Rederiet.

Hanna Alström arbetade med Colin Firth

2015 tog Hanna sitt första kliv mot Hollywood då hon spelade svensk prinsessa i storfilmen Kingsman: The secret service. Bland skådespelarna fanns bland annat Colin Firth, som Hanna berättar i en intervju med Aftonbladet att hon fattade särskilt tycke för.

– Han har aldrig varit någon som jag fallit för på film, men efter att ha träffat och hängt med honom så är jag typ kär, säger hon till Aftonbladet och skrattar.

Idag bor Hanna i Stockholm. Mellan 1999-2005 hade hon en uppmärksammad relation med Gustaf Skarsgård, men därefter har hon hållit kärlekslivet privat.

Annons