Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Kändisarnas smarta knep för att hålla sig svala i hettan

16 jun, 2023 
AvAino Oxblod
AvEbba S. Dahlman
AvStina Meyerson
FotografAnna Hållams, TT.
Pernilla Wahlgren och Soraya Lavasani.
Sommaren 2023 spås bli lika varm som den ökänt heta sommaren 2018.
Riktigt varma sommardagar är det viktigt att hålla sig så sval som möjligt – men hur ska man egentligen göra för att hålla sig bekväm i hettan?
Här är kändisarnas bästa sommarknep för att hålla sig svala och njuta av sommaren!
Annons
Feminista 2023 - Jenny Alversjö på röda mattanBrand logo
Feminista 2023 - Jenny Alversjö på röda mattan

Soraya Lavasani

Soraya Lavasani.
Soraya Lavasani.

För TV4-programledaren Soraya Lavasani ligger fokus på att inte bli uttorkad i de varma sommartemperaturerna – och att se till att barnen får i sig tillräckligt mycket vätska.

Annons

– Vattenmelon, både till mig och barnen. Man måste dricka mycket, och kyla ner sig, så det kommer bli mycket isglass och vattenmelon, säger Soraya Lavasani.

Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgren.
Pernilla Wahlgren.

Pernilla Wahlgren kommer jobba som programledare för Allsång på Skansen hela sommaren, och vet hur hon och publiken ska klara hettan.

– Vi har ju tur på Allsång på Skansen att det är skugga på scenen. Men för publiken är det bra att ha med sig en solfjäder och att dricka mycket vatten, säger hon.

Annons

Jenny Alversjö

Jenny Alversjö.
Jenny Alversjö.

Nyhetsmorgon-programledaren Jenny Alversjö ser sommarhettan som något bra, och har ett väldigt enkelt tips på hur du hanterar värmen:

– Positiv inställning och drick jättemycket vatten, säger Jenny Alversjö.

Oscar Zia

Oscar Zia.
Oscar Zia.

Det är svårt att hindra sig själv från att svettas när det är kokhett ute. Artisten Oscar Zia tycker att vi ska omfamna svettandet i sommar.

Annons

– Man får dricka mycket vatten och försöka att inte röra sig för mycket, utan vara väldigt stillastående. Men man får bara svettas också, det blir lite sexigt, säger han.

Johanna Lind Bagge

Johanna Lind Bagge.
Johanna Lind Bagge.

Som hudterapeut håller sig Johanna Lind Bagge helst borta från direkt solljus.

– Jag är ingen soldyrkare eftersom jag är hudterapeut, så jag kör mycket brun utan sol om jag vill få färg. Det säkraste kortet är att inte vara ute när det är som värst, att dricka mycket mycket vatten, och att bära luftiga kläder och en stor solhatt på det så blir det bra – man vill ju vara fin också!

Annons

Admira Thunderpussy

Admira Thunderpussy.
Admira Thunderpussy.

Dragqueenen Admira Thunderpussy tror på vikten av att dricka mycket vätska – och att i alla fall en del av det ska vara vatten.

– Keep it easy – keep it breezy! Och varannan vatten, varannan piña colada. Då blir det bra!

Oscar Magnusson

Oscar Magnusson.
Oscar Magnusson.

Sångaren i dansbandet Sven-Ingvars, Oscar Magnusson, är känslig för solen, och håller sig helst i skuggan med sina barn.

Annons

– Det bästa är väl att hålla sig undan solen. Jag ska inte ens vara det, tänkte jag säga. Jag ser ut som en tidig kräftskiva om jag har varit i solen för länge, säger han och fortsätter:

– Samtidigt är det ju underbart, livet blir lite enklare när man öppnar dörren och kan gå ut i värmen. Jag som har två mindre barn tycker att det är väldigt skönt, istället för overaller. Så man smörjer, håller sig till skuggan, kanske läser en bok och tar det lite lugnt.

Rickard Söderberg

Rickard Söderberg.
Rickard Söderberg.

Operasångaren Rickard Söderberg påminner om hur viktigt det är med solskyddsfaktor – och den ska vara hög för att man inte ska bränna sig.

– Mitt bästa skönhetstips i värmen är skugga och solskydd. Alltid spf 50!

Annons