Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Här är 21 av Malmös bästa uteserveringar

25 apr, 2019 
AvSofia Börjesson
Befinner du dig i Malmö och är sugen på ett glas bubbel i solen? Då ska du givetvis ta dig till en av stans bästa uteserveringar! Här har vi listat 21 av dem.
Annons

Eatery Social Taqueria

Var? Malmö Live

Centralt belägen vid kanalen! Hit kan du med fördel gå för en brunch med tillhörande mimosa eller Bloody Mary, med mexikanska smaker och New York-feeling.

Möllan

Var? Möllevången

En klassiker, belägen i hörnet av Bergsgatan och Kristiandstadgatan. Avnjut ett glas vitt tillsammans med en prisvärd Moule à la Möllan – eller för all del bara det vita.

Far i Hattens uteservering i Malmö.
Far i Hattens uteservering. Foto: Far i Hatten

Far i hatten

Var? Folkets park

Utmana kompisarna på en runda pingis, lira lite fotbollsspel eller bara njut av ölen som tillverkats på småskaliga bryggerier. Vissa kvällar förgylls dessutom av konserter och DJ-besök.

Kasai in the sky

Var? 

Japansk restaurang och cocktailbar – med stans bästa takterrass!

Annons

L’enoteca

Var? Västergatan

Kom och njut av ett glas vin på denna vinbar som är belägen på en mysig innergård i närheten av Stortorget. Här finns ett sortiment på över 200 ekologiska vinsorter som är speciellt utvalda från små, seriösa vinmakare.

Uteservering på bryggan i Malmö på Kajuteriet.
Kajuteriets uteservering med havsutsikt. Foto: kajuteriet

Kajuteriet

Var? Limhamn

Servering på bryggan med havsutsikt går inte av för hackor. Här bör man passa på att beställa in lite ostron till bubblet!

Mineral

Var? S:t Knuts väg

Vid St:Knuts väg finner du denna hemtrevliga innergård. Mysig stämning under prunkande träd vars kronor pyntats med ljusslingor som lyser upp efter mörkrets intrång.

Vibliotek

Var? Södertull

Ett besök här är som att uppleva Spanien mitt på Södertull. Prisvärd tapas och utsökt sangria.

Restaurang Namu i Malmö.
På Namu får du koreansk mat och goda drinkar. Foto: Namu

Namu

Var? Gamla Väster vid Lilla torg

Korea möter Sverige – och framför allt Skåne – på restaurang Namus meny. Grundaren Jennie Walldén har tidigare synts i Nyhetsmorgon och blev utnämnd till Sveriges mästerkock 2013.

Annons

Källan

Var? Möllan

Källan är en älskad favorit för många av Malmös invånare. Med en avslappnad stämning vid Möllans utkant är det här perfekt för soft häng med vännerna.

Nya Tröls

Var? Karlskronaplan

Här råder en familjär stämning och många gäster är återkommande deltagare i det quiz som tar plats varannan måndag. Här hittar du ingen starköl, men väl hantverksgjorda folköl – så kallade session ale!

Vespa Grande

Var? Västra hamnen

Ta in en charkbricka eller en pizza och en Aperol spritz, och luta dig tillbaka på uteserveringen i Västra hamnen.

Flotten i Malmö.
På Flotten har du med dig egen dryck som intas i rörelse. Foto: Flotten

Flotten

Var? Södra vallgatan

Packa med egen dryck och hoppa på flotten vid Södertull. Njut av kvällssolen samtidigt som du färdas längs Malmös kanaler i Kungsparken och Slottsparken. Koppla av till levande musik i form av allt från pop till visor. Avgångar sker kl 18:00 samt 20:00.

Annons

Metro

Var? Möllan

Vid kanten av Möllevångstorget hittar du den här livfulla uteserveringen. Njut av utsikten över det myllrande torget från solig förmiddag till regnig kväll, då du skyddas av markiser och infravärme som håller igång mysstämningen. En favorit!

Paddy’s

Var? Kalendegatan 7

Alldeles intill Stortorget finner vi den irländska puben Paddy’s. På helgkvällarna bjuds det på livemusik och uteserveringen vetter mot den vackra Lejonpassagen.

Atmosfär

Var? Davidshall

Mittemot ST:Petri läroverk finner du Atmosfär vars uteservering badar i sol under hela dagen. Som namnet antyder erbjuds en behaglig atmosfär där man utan problem kan konversera med sina bordsgrannar till tonerna av behaglig jazzmusik i bakgrunden.

Slottsträdgården Malmö.
Slottsträdgårdens Kafé bjuder på såväl fika som vin och växtlighet. Foto: Slottsträdgården

Slottsträdgårdens kafé

Var? Slottsträdgården

Du hittar inget bättre ställe för en sommarlunch i solen. Vacker växtlighet och god mat. Men kom tidigt för att få sittplats – för Slottsträdgårdens kafé är långt ifrån en välbevarad hemlighet.

Annons

Bastard

Var? Mäster Johansgatan 11

Den mysiga uteserveringen ligger på innergården och är väl värd ett besök. Passa på att testa deras pizzor!

Escama

Var? Davidshall

I kvarteren kring Davidshall och Malmö opera finner du gastrobaren Escama. Här erbjuds ett ambitiöst utbud av olika spanska delikatesser.

Victors

Var? Lilla torg

Victors är en av Malmös äldsta restauranger med en av stadens största uteserveringar. Slå dig ner vid ett bord och sänk din bärs samtidigt som du iakttar myllret på Lilla torg.

Mello Yello

Var? Lilla torg

Uteserveringarna duggar tätt på Malmös charmigaste Lilla torg, och en av de mest populära tillhållen är Mello Yello. Här håller uteserveringen öppet i inte mindre än åtta månader per säsong. Och förresten: det finns flipper.

Läs mer:

Annons