Josefin-Johansson-och-Johar-Bendjelloul-vinnare-pa-Sparet-2017

Den 31:a säsongen av tittarsuccén På spåret rullar igång i slutet av november. Tidigare i höst presenterades alla deltagarna i specialprogrammet På spåret-tävlingsextra.

Här är alla deltagarna i På Spåret 2018

Grupp 3

Med tre tidigare finaler och två segrar kan de vara årets stora förhandsfavoriter. Komikern och programledaren Jesper Rönndal, 39, och Elisabeth Höglund, 74 återvänder till programmet.

Elisabet Höglund och Jesper Rönndal får finna sig i att ha favorittryck i På spåret

Mästarna från två tidigare säsonger återvänder i På spåret. Elisabet Höglund och Jesper Rönndal får finna sig i att ha favorittryck. Bild. SVT

I sin grupp har de också radio- och tv-profilen Anders ”Ankan” Johansson, 42, och författaren Marianne Ahrne, 78. Ett par som också tävlat förr.

– Ankan var tidigt så nervös att skelettet dallrade. Jag blir inte nervös, säger Marianne Ahrne i På spåret-tävlingsextra.

Anders ”Ankan” Johansson och Marianne Ahrne, På spåret

Anders ”Ankan” Johansson och Marianne Ahrne borgar för underhållning, enligt programledarna i På spåret. Bild: SVT

Programledarparet Kristian Luuk och Fredrik Lindström menar att det är ett par med hög underhållningsfaktor som återigen tar plats i dressinen. Inte minst ”Ankans” ofrivilliga frisyrbyten kan komma att bli en källa till tittarglädje spår domarna.

Gunnar Wetterberg och Parisa Amiri tävlar i På spåret i SVT 2018

Gunnar Wetterberg och Parisa Amiri är ”Rookies” i ”På spåret”. Gunnar har bland annat synts i panelen på ”Fråga Lund”. Bild. SVT

Bland nykomlingarna ser vi programledaren Parisa Amiri, 28 och historikern och författaren Gunnar Wetterberg, 65 kompletterar gruppen.

– Jag är med bara för att att imponera på Gunnar, säger Parisa Amiri.

Gunnar Wetterberg, som har en rad vetenskapliga meriter, väljer dock att hålla en låg profil om chanserna i tävlingen.

– Han mörkar formen så in i, analyserar Fredrik Lindström.

De två andra tävlingsgrupperna består också av en mix mellan veteraner och nykomlingar.

Grupp 1:

I grupp ett finns ett rookie-par, nämligen far och dotter från TV-serien ”Skärgårdsdoktorn”: Samuel Fröler och Ebba Hultkvist Stragne.

De konstaterar i På Spåret – tävlingsextra att de är redo att anta utmaningen. Samuel Frölers styrkor verkar vara sport men ordvitsarna verkar vara en akilleshäl.

Det är dock inget som Ebba Hultqvist Stragne har något emot.

– Jag tror vi kompletterar varandra.

Samuel Fröler och Ebba Hultkvist Stragne ska visa prov på sina kunskaper i På Spåret hösten 2018.

Ebba Hultkvist Stragne och Samuel Fröler ska visa prov på sina kunskaper i På Spåret.

I samma grupp finns läkaren och författaren Bea Usma, 52, och komikern Kristoffer Appelquist, 43. Paret har varit med tidigare (2016) där de gick långt i tävlingen, men nådde inte ända fram till vinst.

Utöver dem ser vi skådespelarna Erik Ericson, 43, och Kjell Wilhelmsen, 51 i den andra gruppen. De tävlade i programmet 2013 och 2014 och gjorde sig kända som djärva chanstagare. De kunde både rycka till sig tio-poängare och sen i nästa omgång rycka bort sig totalt.

Grupp 2:

Nykomlingarna skådespelaren Hanna Dorsin och skådespelaren och manusförfattaren Emma Mohlin, båda kända från SVT:s Grotesco möter på tufft motstånd.

Hanna Dorsin och Emma Mohlin i På spåret

Grotescos Hanna Dorsin och Emma Mohlin får starka motståndare i På Spåret.

I grupp två tävlar nämligen förra årets vinnarpar programledaren och komikern Josefin Johansson och journalisten Johar Bendjelloul.

Josefin Johansson och Johar Bendjelloul återvänder till Spåret 2018

Josefin Johansson och Johar Bendjelloul vann På Spåret 2017

Vi återser även radioprogramledaren Amie Bramme-Sey och kulturjournalisten Gunnar Bohlin som gick till final förra året.

Amie Bramme Sey och Gunnar Bolin är med i Spåret igen.

Så här såg det ut i På spåret 2017, när Amie Bramme Sey och Gunnar Bolin satt i första klass. Foto: Bo Håkansson

Förutom de tävlande har även tre gästartister blivit offentliggjorda. Det är Siw Malmkvist, Seinabo Sey och Daniel Adams Rey.

På spåret har säsongspremiär den 30 november med Kristian Luuk och Fredrik Lindström som programledare.

Läs även: Nyheten i På Spåret som gör det roligare för oss tittare