Det blir mycket sportsnack i veckans avsnitt av ”Skavlan”. Två av New York Rangers stjärnor, svenske Henrik Lundqvist och norske Mats Zuccarello, gästar showen. De diskuterar bland annat Zuccarellos otäcka huvudskada som han ådrog sig under en match 2015.

– Den stora chocken kom när jag träffade Mats för första gången efteråt och han hade svårt att prata. Då förstod man att det som hände var riktigt allvarligt, säger Henrik Lundqvist i programmet.

”En av få i världen”

Målvakten beskriver också sin lagkamrat som en ”irriterande lillebror” på isen, som alltid skryter när han gjort mål. Mats Zuccarello är inte sen att ge en känga tillbaka.

– Jag är kanske en av få i världen som kan göra mål på ”Henke” när jag vill, säger han i ”Skavlan”.

Den brittiska thrillerförfattaren Lee Child berättar i ”Skavlan” att han är något av en rättshaverist när det kommer till parkeringsböter.

Jämför Putin och Trump

Han avslöjar i programmet att han aldrig betalar sina böter direkt, utan att han alltid överklagar dem. Han berättar att han varit i domstol över 50 gånger på grund av parkerings- eller fortkörningsböter.

– Om vi får ett samhälle där en anklagelse är samma sak som en fällande dom, då har vi en polisstat, säger Lee Child i ”Skavlan”.

Den rysk-amerikanska författaren Masha Gessen har länge varit en stark kritiker av den ryske presidenten Vladimir Putin. Hon kämpar för homosexuellas rättigheter och är också verksam som journalist för en rad tidningar.

Masha Gessen i ”Skavlan”. Bild: SVT

Ska åka till rymden

I ”Skavlan” pratar hon bland annat om hur lika Vladimir Putin och Donald Trump är.

– En av de viktigaste likheterna är sättet som de ljuger. Amerikanerna har haft väldigt svårt att hantera Trumps lögner. Det är inte normala lögner, han ljuger inte för att övertyga dig om att han hade den största presidentinstallationen någonsin. Han ljuger för att få makt, vilket är något helt annat, säger hon i programmet.

Jessica Meir i ”Skavlan”. Bild: SVT

Den sista gästen i veckans avsnitt av ”Skavlan” är den svensk-amerikanska astronautkandidaten Jessica Meir, som väntas resa till rymden någon gång under de kommande åren.

”Skavlan” sänds fredagar klockan 21.00 i SVT1 och klockan 16.00 på SVT Play.

Artikeln publicerades först på Allas.se.