Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Här är de 4 bästa nyheterna på HBO i september

21 aug, 2020 
AvNina Nyström
Serietips i september HBO
Höst betyder soffmys och nya spännande seriepremiärer. Här är några nyheter streamingtjänsten HBO bjuder på i september – och några att se fram emot senare i höst!
Annons

Corona har satt stopp för, eller åtminstone försenat, en hel del produktioner det senaste halvåret. Ändå bjuder streamingtjänsterna på en lång rad sevärda serier i höst – varav några faktiskt är baserade på just pandemin. Vilka blir dina nya favoriter?

Nya serier på HBO hösten 2020

The Third Day

Jude Law Third Day

Premiär 15 september

Handling: The Third Day är en spänningsserie uppdelad i två olika delar. I de tre första avsnitten, “Sommar”, besöker Sam (Jude Law) en mystisk ö utanför den brittiska kusten. Där möter han en grupp öbor som vill bevara sina traditioner till varje pris. I de sista tre delarna “Vinter” får vi sedan se Naomie Harris i rollen som Helen, en viljestark ensamvarg som åker till ön för att finna svar. Men hennes ankomst blir istället en svår kamp för att bestämma dess öde.

Annons

Who Are Who We Are

We are who we are serie

Premiär: 15 september

Handling: Den hyllade italienska regissören Luca Guadagnino (bakom Oscarsbelönade Call Me By Your Name) gör debut i serievärlden. Serien handlar om tonåringarna Fraser och Caitlin som båda bor på en amerikansk militärbas i Italien. Serien följer deras upplevelser genom vänskap, den första kärleken, att hitta sin identitet och all den ångest som tonåren kan innebära.

Coastal Elites

Coastal Elites

Premiär: 13 september

Annons

Handling: Nya satirserien Coastal Elites är en synnerligen samtida produktion om pandemin och politik. Serien följer, via webbkameror, en grupp fiktiva karaktärer som alla kämpar med stora och små problem och utmaningar under isoleringsperioden i USA. På rollistan står stjärnor som Sarah Paulson, Issa Rae, Bette Midler, Kaitlyn Daver och Dan Levy.

Patria

Patria

Premiär: 27 september

Handling: Spansk dramaserie baserad på den bästsäljande romanen med samma namn av Fernando Aramburu. Serien utspelar sig i spanska Baskien och spänner sig över tre decennier. Baskien hotas av ETA:s separatistterrorism och vi får följa två familjer som befinner sig på motsatta sidor av den våldsamma konflikten. Sorg och moraliska frågor ställs mot vänskap samtidigt som livet måste gå vidare.

Stark seriehöst på HBO

Lite senare i höst smäller det rejält på HBO. Bland annat får vi se The Undoing med Nicole Kidman, Björnstad baserad på Fredrik Backmans bok och tredje säsongen av succéserien Succession.

Foto: HBO

LÄS MER:

Annons