Designern MaxJenny Forslund startade Maxjenny! 2015 i Köpenhamn och efter att hennes plagg upptäckts av Madonnas stylist så har karriären gått uppåt, hennes plagg säljs online och av återförsäljare runt om i världen. I Sverige har vi främst sett hennes plagg på Victoria som vid ett flertal tillfällen burit Maxjennys plagg. Kollektionerna är färgstarka små konstverk med stora djärva prints av exempelvis husfasader och religiösa kyrkomålningar.

Läs även Victoria bar svenska Maxjenny på 70-årsfirande och Victorias nya svenska favoritdesigner

– Jag skapar mode för den coola kvinnan som kan tänka sig att bli stoppad på gatan och given en komplimang för sin outfit. Jag vill inspirera till att våga mer och ge gatubilden i Sverige en mer intressant touch, säger Maxjenny Forslund i ett pressmeddelande.

Hon skapar alla mönster förhand och hämtar inspiration från arkitektur, konst och stadsbilder. Mönstren är ofta stora och plaggen skapas slumpmässigt vilket innebär att inget plagg är det andra likt. Den nuvarande kollektionen har hämtat mycket inspiration från Sicilien men även Stockholms stadsbild med alla dess vattenspeglar.

I pop up butiken, som öppnas på plan 1 på NK, kommer ett brett utbud av hennes kollektioner att finnas till försäljning fram till 7 januari 2018.

Läs även Modechefens val: 8 varmfodrade favoriter