Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Härifrån kommer Eugenies bröllopsklänning

12 okt, 2018 
AvIda Gustafsson
Klänningen som prinsessan Eugenie bar i St Georges Chapel vid Windsor är från det brittiska modehuset Peter Pilotto.
Annons

Bröllopet mellan prinsessan Eugenie och Jack Brooksbank har på förhand har ryktats bli väldigt dyrt – men det är också otroligt stjärntätt.

Prinsessan Eugenie i brudklänning från Peter Pilotto
Eugenie anländer till St George’s Chapel.

Prins Andrew och Sarah ”Fergie” Fergussons yngsta dotter Eugenie sa ja till sin Jack Brooksbank inför 800 gäster i en strålande vit brudklänning som designats av Peter Pilotto och Christopher de Vos, som grundade det brittiska modemärket Peter Pilotto 2007.

Jack Brooksbank och prinsessan Eugenie står framför prästen vid altaret i St Georges Chapel
Prinsessan Eugenie och Jack Brooksbank.

Varumärket är känt för sin innovativa design och feminina silhuetter. Eugenie har burit deras design i flera år och hon har arbetat nära tillsammans med designduon för att ta fram brudklänningen.

Annons

Brudklänningen består av flera lager med en figurnära överdel och en kjol med mycket volym. Ringningen runt halsen är veckad i en krage över axlarna ned över en låg skärning i ryggen där det övergår i ett släp. Ringningen i ryggen var enligt brittiska hovet, ett önskemål från Eugenie som opererade sig för skolios när hon var 12 år.

Eugenies brudklänning var v-ringad i ryggen för att hennes skolios-ärr skulle synas.
Prinsessan Eugenie ville att klänningen skulle ha en djup ringning i ryggen för att visa upp ärret från den skoliosoperation hon gjorde som barn.

Jaquardtyget på klänningen bär även på en speciell symbolik, en tistel för Skottland, fyrklöver för Irland och som en blinkning till Eugenies kungliga familj är även York-rosor och murgröna inbroderat på klänningen.

Till skillnad från många andra kungliga brudar har Eugenie helt valt bort att bära en slöja, utan bär i stället en tiara i vitt guld som är prydd med diamanter och smaragder. Tiaran som kallas förGreville Emerald Kokoshnik Tiara har Eugenie lånat av farmor drottningen. De matchande smaragdörhängena är en present från brudgummen.

Brudbuketten är helvit och består av liljekonvaljer och rosor.

Brudnäbbets klänningar är designade av Amaia Arrieta, vid Amaia Kids.

 

 

Annons