Att vara barnskådis och växa upp kan innebära många problem, det kan Hollywood vittna om. Därför blev det en lättnad för Harry Melling, som många minns som Dudley Dursley i succéfilmerna om Harry Potter, när hans utseende förändrades och folk slutade känna igen honom.

Melling började gå ner i vikt på teaterutbildningen i slutet av tonåren, och likheterna med den korpulente Dudley Dursley minskade snabbt.

– Jag tror det var en omedveten grej när det började hända. Jag gick på teaterskola när jag var 18, och det var där vikten började ändras, inte för att jag hade något stort behov av det, men det bara blev så. Och jag har gjort mycket sedan teaterskolan, spelat mycket teater, säger han i en intervju med People.

Det här gör barnen från Harry Potter-filmerna
Slå på ljud

Harry Potter-skådespelaren: En välsignelse att vara anonym

Harry Melling ser det som en bra sak att han slutade bli så igenkänd, och tog vara på att han fått ett blankt blad att börja om på.

– En av välsignelserna med den delen av mitt liv var faktumet att jag inte blev igenkänd. Jag hade en historia av att vara med i filmerna, men jag kände också att jag hade möjligheten att få en ny start, vilket jag tycker var användbart.

Nu är Harry Melling aktuell i tre Netflix-produkter – filmerna The old guard och The devil all the time, samt serien The queen's gambit – och kommer sannerligen bli igenkänd på nytt. Skådespelaren är bara rädd att det ska bli för mycket av honom på plattformen, som på grund av coronapandemin fått en allt större publik.

Harry Melling som Dudley Dursley i Harry Potter och Fenixorden. Foto: TT.

– Jag hoppas inte folk tröttnar på att se mig. Men ärligt talat är det bara ett fantastiskt och konstigt sammanträffande att tyvärr kan inte folk gå ut och behöver förlita sig på Netflix.

Läs mer:

Undvik torr hy – vinterns bästa foundations som återfuktar

Kelly Osbournes pik mot männen – efter kroppsförvandlingen

SVT:s beslut – tar tillbaka tv-hallåorna