Hästens sängar känns igen på sitt blårutiga mönster, vilket sett likadant ut sedan det lanserades 1978.

På världens största möbelmässa, som pågår i Milano mellan den 4 och 9 april, avslöjades nyheten att mönstret nu ska omtolkas – i samarbete med designduon Bernadotte & Kylberg.

Foto: Morgan Norman

Arbetet har pågått under två års tid och resulterade i två nya mönster; Appaloosa och Marwari.

– Vi hade inte kunnat föreställa oss en mer passande partner än Bernadotte & Kylberg för att tolka vårt signum blårutan, med ett verkligt innovativt och modernt resultat. Både Appaloosa och Marwari överträffade våra förväntningar och resultatet tänjer på gränserna för vad som är Hästens klassiska design, säger Hästens styrelseordförande Jan Ryde.

Mönstren är framtagna för Hästens sängmodell 2000T och tillverkas av särskilt utbildade hantverkare. Inspirationen bakom namnen kommer från hästraserna med samma namn, Appaloosa med sin oregelbundet fläckiga päls och Marwari med sin mustiga bruna päls.

– Att tolka ett så ikoniskt mönster var utmanande, men spännande, och vi är mycket stolta över resultatet, säger Oscar Kylberg.

Mönstret Appaloosa

Appaloosa hämtar inspiration från kubismen och är en omtolkning av Hästens klassiska mönster. Genom vävningen av de två originalfärgerna får det nya mönstret fyra färgfält som utgör en grafisk abstraktion och ger en känsla av rörelse.

Mönstret Marwari

Marwari är en grafisk tolkning med inspiration hämtad från klassiska sadelgjordar och är en hyllning till Hästens ursprung som sadelmakare.

Sängen innehåller bland annat läderbitar som färgats med naturliga färgämnen, vilka utgör en ram vid sängens bas och sänggavel.

Läs även
Klassiska Ikea-kassen får ett nytt utseende

Gör sovrummet till en ombonad oas – 11 inredningstips!

Klassiska rottingväskan i ny skepnad – Palmgrens i samarbete med möbelformgivare

Mest läst