Leni och Heidi Klum på promenad.

TT
Se Heidi Klums spektakulära Halloweenkostymer genom åren
2:20

Efter reklamen: Se Heidi Klums spektakulära Halloweenkostymer genom åren

(2:20)

Slå på ljud

Nu rapporterar brittiska Mirror att far och dotter Klum, Heidi och Günter, hamnat i en infekterad rättstvist.

Enligt tidningen har han nämligen trademarkat 17-åriga Leni Klums namn – och som lök på laxen hennes smeknamn ”Mausekatze” (tyska för muskatt). Detta kan komma att skapa varumärkesmässiga problem för den unga modellen.

Kan dömas till fängelse

Heidi Klum ska ha svarat genom att hota sin far med att ta till juridiska åtgärder för att dottern ska få rätten till sitt namn i kommersiella sammanhang.

Stephan Rube, en tysk advokat som tidningen Bild pratat med säger, att det här kan slå tillbaka rejält mot Günther Klum om det går att bevisa att han lagt beslag på varumärket med uppsåt att sabotera.

Dotter och far Klum, när det stod bättre till mellan Heidi och Günther.

Dotter och far Klum, när det stod bättre till mellan Heidi och Günther.

TT

Enligt honom kan det kosta Heidi Klum far så mycket som 250 000 euro(över 2,5 miljoner kronor) – eller sex månader i fängelse.

Günther Klum, som tidigare var sin dotters manager, har kommenterat det hela till Mirror.

– Jag registrerade Leni som varumärke för flera månader sedan. Hon har fått sitt namn från min mamma Leni. Rättigheterna kring varumärket Leni Klum tillhör mig, säger han.

Modellen Leni Klum hyllas för den osminkade bilden

Bråket som utlöste allt

Heidi Klum har inte kommenterat det hela.

Enligt rapporter från flera medier i Storbritannien ska familjemedlemmarna börjat bråka efter att Heidi gifte sig med Tokio hotel-gitarristen Tom Kaulitz 2019. Fadern ska då inte ha dykt upp för att fira sin dotters nya äktenskap.

Leni Klum är i dag 17 år, och hennes biologiska far är Flavio Briatore. Han ska dock inte vara med i bilden längre, utan hon adopterades av Seal och enligt Heidi är det honom som Leni ser som sin pappa.

Leni Klum har också börjat gå i sin mammas fotspår och tagit upp en karriär som modell. Tidigare i år prydde hon tyska Glamours omslag när magasinet firade 20 år. Det blev en fin cirkelslutning eftersom Heidi var den första omslagsmodellen för tidningen.

Nya modellbilderna på Heidi Klums dotter Leni älskas av följarna

Mest läst