Hollywood-Bästisarna som inte längre är nära vänner
Slå på ljud

Att hitta en Hollywood-bästis är inte det lättaste, men det finns faktiskt några kändisar som lyckats med den bedriften. Salma Hayek och Penelope Cruz är två BFF:s som står stadigt genom vått och torrt, precis som barndomsvännerna Ben Affleck och Matt Damon. 

Kändisarna som slutat ses

Listan över spruckna vänskaper kan däremot göras lång, med allt från publika bråk till karriärer som gått åt helt olika håll. Vi har backat bandet och rotat fram 12 forna bästisar i Hollywood, kändisar som vuxit isär – eller blivit bittra fiender.

Taylor Swift och Emma Stone

En bild på Taylor Swift och Emma Stone på filmpremiären av Easy A, 2010.

Taylor Swift och Emma Stone på filmpremiären av Easy A, 2010.

Sångerskan Taylor Swift och skådespelerskan Emma Stone var en gång i tiden som ler och långhalm. Stjärnorna, som träffades på Young Hollywood Awards 2008, blev snabbt oskiljaktiga och åkte till och med på semester tillsammans. Men efter Swifts årliga nationaldagsfest 2014 fick tjejerna allt mindre tid att umgås, vilket inte är så konstigt med tanke på bägges karriärer.

I dag är de snarare bekanta än nära vänner – dock inte ovänner!

Demi Lovato och Miley Cyrus

En bild på Demi Lovato och Miley Cyrus på filmpremiären av Hannah Montana: The Movie 2009.

Demi Lovato och Miley Cyrus på filmpremiären av Hannah Montana: The Movie 2009.

Disney-stjärnorna Demi Lovato och Miley Cyrus träffades som barn, en vänskap som redan från start kantades av bråk. Trots dramatiken blev de alltid sams till slut, men 2014 gick relationen helt i kras:

– Sånt är livet, folk förändras. Jag har inget gemensamt med henne längre, sa Demi Lovato i en intervju med radioprogrammet The T.J. Show samma år.

Paris Hilton och Kim Kardashian

En bild på Paris Hilton och Kim Kardashian på releasefest i Los Angeles, 2006.

Paris Hilton och Kim Kardashian på releasefest i Los Angeles, 2006.

Visste du att Kim Kardashian inledde sin karriär som Paris Hiltons assistent? Kim blev också nära vän med sin arbetsgivare och förutom att festa ihop åkte de även till partyön Ibiza tillsammans 2006.

Därefter gick det dock utför. Genom åren har tjejerna kastat en hel del shade på varandra och i synnerhet Paris har inte varit särskilt positivt inställd till Kims framgång. I dag är de åtminstone hövliga när de ses, men nära vänner blir de nog aldrig igen.

Nicole Richie och Lindsay Lohan

En bild på Lindsay Lohan och Nicole Richie på releasefest i Los Angeles, 2005.

Lindsay Lohan och Nicole Richie på releasefest i Los Angeles, 2005.

I mitten av 00-talet fanns det inga hetare partytjejer än Nicole Richie och Lindsay Lohan. Vännerna Paris Hilton och Mischa Barton var såklart också med när det vankades fest, vilket det ofta kanske blev lite för mycket av.

Men säg den kärlek som varar – inte mellan Nicole och Lindsay i alla fall. 2009 spreds rykten om tjafs i gänget efter att Nicole ignorerat Lindsay totalt utanför en fest där hon också portats:

– Alla vände sig emot mig, sa Lindsay Lohan i en intervju med Us Weekly efteråt.

Gwyneth Paltrow och Madonna

En bild på Gwyneth Paltrow och Madonna på filmpremiären av The Talented Mr Ripley, 2000.

Gwyneth Paltrow och Madonna på filmpremiären av The Talented Mr Ripley, 2000.

Skådespelerskan Gwyneth Paltrow och popdrottningen Madonna lärde känna varandra under 1990-talet, en varm vänskap som bottnade i gemensamma intressen för musik, hälsosam mat och brittiska makar. Men över ett decennium senare gick allt åt skogen.

Enligt rykten uppstod en infekterad konflikt när Madonna slutade träffa deras gemensamma tränare tillika vän Tracy Anderson. Det ska ha fått Gwyneth att porta artisten från sin närmaste klick med bland andra Stella McCartney, Beyoncé och Kate Hudson.

Dock hindrade inte det Queen B från att hänga med Madonna. Artisterna har genom åren blivit goda vänner, något som fått Gwyneth att se rött – inte minst efter Beyoncés cameo i Madonnas musikvideo Bitch I’m Madonna:

– Beyoncé och Gwyneth är inte vänner just nu. Gwyneth är inte alls glad över hur tajta hon och Madonna har blivit, och hon blev riktigt irriterad av att se henne i Madonnas nya video. Det är ett fall av ”min fiendes vän är inte min vän”, uppgav en källa till tidningen Mirror 2015.

Katy Perry och Rihanna

En bild på Katy Perry och Rihanna på VMA-galan 2012.

Katy Perry och Rihanna på VMA-galan 2012.

Artisterna Katy Perry och Rihanna var inte bara vänner – de var bästa vänner. Efter att ha bondat över en Valentino-väska 2009 sa det bara klick och de kommande åren växte en stark vänskap fram. Rihanna var faktiskt den som drog ihop Katy Perrys möhippa när hon gifte sig med exet Russell Brand, en stjärnspäckad fest i Las Vegas.

Däremot sägs Katy Perry ha varit rejält oroad över vilka Rihanna umgicks med, inte minst exet Chris Brown som hon återförenades med 2013. Det ska ha varit en av anledningarna till att vänskapsrelationen slutligen rann ut i sanden, men exakt vad som hände mellan tjejerna är det ingen som vet.

När de forna bästisarna poserade ihop på Met-galan 2018 hade de inte setts på över ett år, en röda mattan-bild där Rihannas ansiktsuttryck verkligen säger allt. Stelt! Katy Perry blev inte heller inbjuden till Rihannas Met-efterfest, något flera medier rapporterade om som en tydlig diss.

Thank you, next!

Foto: TT

LÄS MER: 

Här går kändisarna på röda mattan – för allra första gången

10 gånger Katy Perry verkligen ägde röda mattan

Kommer du ihåg Mischa Barton från The O.C? Så ser hon ut i dag

Mest läst