Prinsessan Diana

Ända sedan tv-serien The Crown började sändas i november 2016 är det många som har funderat över vem som kommer få äran att gå in i rollen som Diana. Och nu har producenterna av dramaserien äntligen bestämt sig för vem som kommer att gestalta den ikoniska prinsessan när handlingen i serien om det brittiska kungahuset når dit.

Valet har fallit på nykomlingen Emma Corrin, uppger bland annat den brittiska tidningen Daily Mail.

”Jag har varit fastklistrad framför den här serien. Att jag nu ska få ansluta till den här otroligt begåvade skådespelarfamiljen är surrealistiskt. Prinsessan Diana var en ikon och hennes avtryck på världen förblir stort och inspirerande”, säger Emma Corrin i ett uttalande.

Emma Corrin som prinsessan Diana

Emma Corrin kommer att spela prinsessan Diana i The Crown. Foto: TT

Emma Corrin gör entré i säsong fyra av The Crown

Även om Emma Corrin är ett nytt ansikte för många, har hon vid ett par tillfällen tidigare synts på filmduken. Bland annat har hon gjort ett gästinhopp i tv-serien Grantchester och senare i år gör hon långfilmsdebut i Misbehaviour.

I The Crown kommer Emma Corrin agera mot Josh O’Connor som sedan tidigare har offentliggjorts som den som kommer att spela unga prins Charles i säsong tre och fyra. Däremot kommer det att dröja innan tittarna får se Emma Corrin som prinsessan Diana, då den rollfiguren inte kommer att göra entré förrän i säsong fyra. Tanken är att Emma Corrin ska spela prinsessan Diana i åldern 18 till 22.

Tidigare har BBC rapporterat om att säsong tre av The Crown kommer att sändas någon gång under 2019. Något mer specifikt releasedatum har ännu inte släppts, men utgår vi från tidigare säsonger är någon gång i slutet på året en bra gissning. De två senaste säsongerna av The Crown släpptes nämligen på Netflix i november och december.

Foto: John Stillwell/TT

Läs mer:

Här är allt vi vet inför The Crowns tredje säsong – då sänds den

Se trailern till nya säsongen av The Crown – då har den premiär

Här är de nya skådespelarna i The Crown – se bilderna!