Skidlegendaren Ingemar Stenmark, 64, och hans hustru Tarja, 54, bor ute på Vaxholm utanför Stockholm med dottern Iza, 12, och precis som resten av landets invånare har de fått anpassa sig till coronapandemin – men familjens liv har ändå kunnat fortsätta ganska mycket som vanligt.

– Egentligen inte så mycket. Vi bor numera på heltid i Sverige och Vaxholm och det är lite som att bo på landet. Min fru, som jobbar med massage och yoga har fått pausa sin verksamhet, men det blir istället många möten på telefon för oss båda. Socialt har vi inte förändrat så mycket då vi inte umgås så flitigt med andra till vardags, säger Ingemar Stenmark till Trust Magazine.

Ingemar Stenmark motiveras av sin familj

Ingemar Stenmark har inte, i likhet med andra svenska sportikoner som Björn Borg och Börje Salming, ett eget klädmärke, men han har som elägare och styrelsemedlem i svenska glasögonföretaget Spektrum en fot kvar i skidvärlden. Men det är inte karriären han vill fokusera på – det är familjen, där även äldre dottern Nathalie, 36, så klart ingår.

– Drivet i dag är min familj. Att se sin yngsta dotter växa upp och sin äldsta dotter bilda familj och själv skaffa barn. Att få vara morfar. Vi bor ju i hus så det finns alltid något att pyssla med. Jag tränar en del själv och så har jag en fot kvar i skidbranschen tack vare Spektrum, säger han till magasinet.

Att gå sin egen väg och inte lyssna på vad andra säger åt honom att göra är en egenskap som Stenmark fortfarande har, och som hjälpte honom även under hans aktiva karriär.

– Jag hade några som tyckte att jag borde träna mer än vad jag gjorde, trots att jag själv visste vad min kropp svarade bäst på. Jag blev inte bättre för att jag tränade ännu mer, så jag skulle inte ha lyssnat på andra. Jag visste bäst själv, säger Stenmark till Trust Magazine.

Läs mer:

Magdalena Forsberg om mammans cancerbesked: ”Jag bara grät och grät"

Kändisarna som är lika gamla – de föddes samma år