Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Ingvar Oldsberg har gått bort efter en tids sjukdom

10 feb, 2022 
AvElin Jonsson
Fotograftt
ingvar oldsberg död
Ingvar Oldsberg är död.
Programledaren blev 76 år gammal.
Annons
TV: Ingvar Oldsberg har gått bort – blev 76 årBrand logo
TV: Ingvar Oldsberg har gått bort – blev 76 år

Den folkkäre programledaren och tv-profilen Ingvar Oldsberg har avlidit, det rapporterar Aftonbladet nu.

”Ingvar Oldsberg avled idag lugnt och stilla efter en kort tids akut sjukdom. Mot bakgrund av vår svåra stund ber vi alla att respektera vårt behov av avskildhet och lugn. Vi undanber oss kontakt till dess vi ger vidare besked”, skriver familjen i ett pressmeddelande enligt tidningen.

Meddelandet med det tunga beskedet om programledarens bortgång är undertecknat av särbon Maria Sandeblad och barnen Staffan, Karolina och Viktoria Oldsberg.

Ingvar Oldsbergs liv

Ingvar Oldsberg föddes 1945 i Göteborg, och han började sin karriär som fotbollskommentator och sportjournalist. Men senare kom Ingvar Oldsberg att leda stora nöjesprogram så som SVT:s På spåret, tillsammans med Björn Hellberg åren 1987 - 2009 och senare ledde Ingvar Oldsberg även Sverigequizen, Slaget om Sverige och Bingolotto i grannkanalen TV4.

Annons

2012 kammade han hem Kristallens hederspris.

Ingvar Oldsbergs hälsoproblem

Den senaste tiden var Ingvar Oldsberg drabbad av hälsoproblem, där han upplevde ständig smärta i rygg, knän och höfter, vilket tvingade honom att tillbringa merparten av sin tid hemma i våningen i Vasastan i Göteborg. I en intervju med Expressen från 2020, berättade han om hälsoproblemen som han hade känt av under tre års tid, och som med tiden bara blev värre och värre. Han uttryckte en stor frustration mot att det tog tid för vården.

ingvar Oldsberg och kärleken maria
Ingvar Oldsberg och särbon Maria på event i Göteborg 2019.

– Jag förstår om pandemin sätter stopp för ingrepp, men det här ligger ju långt tillbaka i tiden. Jag har varit runt på en mängd kliniker, men fortfarande har ingen kunnat hjälpa mig, förklarade han i tidningen samtidigt som han förklarade att han hanterade värken genom att medicinera sig dagligen.

Annons