Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Isabella berättar om överdosen: ”Jag var självmordsbenägen”

15 maj, 2020 
AvEmma Castman
Isabella Löwengrip sitter i sin soffa
De senaste månaderna har varit tuffa för Isabella Löwengrip. I en ny intervju med Sveriges radio talar entreprenören nu ut om depressionen och självmordstankarna.
Annons

Som 14-åring slog Isabella Löwengrip igenom med bloggen Blondinbella och sedan dess har karriären gått i rasande fart. Hon har bland annat hunnit bygga upp flera stora företag, omsätta miljoner – och vinna prestigefyllda näringslivspriser.

Hösten 2019 vände dock allt. Isabella hade tagit alldeles för stora risker och var nära att gå i personlig konkurs. Det fartfyllda entreprenörslivet byttes snabbt ut mot ett liv i lugnare tempo, där vardagen i stället handlade om att överleva.

I Söndagsintervjun i P1 talar Isabella nu ut om flykten, depressionen – och vägen tillbaka.

– Stundtals i mitt liv har det blivit väldigt mörkt, och jag har funderat på om jag ens ska leva eller inte, säger hon bland annat i programmet.

Offentligheten har varit tuff

I intervjun med Sveriges radio förklarar Isabella att hon tror att livet i offentligheten har påverkat henne mycket, och att det ständigt riktade strålkastarljuset gjort henne väldigt förvirrad.

Annons

– Man blir konstig av att vara offentlig från tidig ålder. Det går inte att komma ifrån det, säger hon och fortsätter:

– Om man tittar på de barn och ungdomar som har blivit offentliga i tidig ålder så går det ofta dåligt för dem. Man säger att det finns en ålder där många tar livet av sig, när man når 27. Och då har man ju sprungit på i en offentlig roll i så många år att man till slut inte vet var man är någonstans. Då kraschar man, man orkar inte mer. Då handlar det om att se om man kan ta sig ur kraschen eller om det tar stopp. Jag har själv gått igenom de här sakerna.

Hade ett apotek av tabletter hemma

Bakslaget som Isabella mötte i slutet på förra året beskriver hon som en hård smäll, och för att klara av att leva med smärtan som kom tvingades hon äta både ångestdämpande och sömntabletter.

– Jag hade ett helt apotek hemma med olika styrkor av ångesttabletter och sömntabletter som sen började öka i en för stor dos. Det var mitt sätt att ta mig igenom allting för att ändå orka gå upp till kontoret och få mina anställda att tro att det finns ett hopp. Även om jag själv visste att det inte fanns det.

Annons

Tabletterna som till en början hjälpte Isabella att hålla sig över ytan blev med tiden fler och fler – och tillslut gick det så långt att hon tog en överdos.

– Jag åkte in på akuten efter för mycket tabletter. Så då hamnade jag på psyket och sen fick jag inte åka därifrån för att jag var självmordsbenägen.

Efter överdosen fick Isabella stanna på sjukhuset i en månad, och under den tiden fick hon genomgå regelbunden elchocksbehandling för att bli bra igen.

Skönt att få börja om

Även om de senaste månaderna har varit – och fortfarande är – tuffa för Isabella, säger hon att hon är tacksam över det som skett. Det har nämligen tvingat henne att sluta väja undan från verkligheten, och i stället börja om.

– Jag trivs med att vara själv och det har jag inte gjort på många, många år. Det är inte läskigt att vara ensam längre. Nu kan jag vara själv för första gången, utan att bli destruktiv. Och det är jag stolt över.

Annons

Mår du dåligt och behöver hjälp?

Om du själv har självmordstankar är det viktigt att du inte håller dem för dig själv – prata med någon om hur du mår, antingen någon du har förtroende för eller med en person via en stödlinje. På Mind.se kan du chatta med självmordslinjen, du kan även ringa och prata med någon på telefonnummer 90101. Telefonlinjen är öppen mellan 06 och 24 varje dag.

Foto: TT 

LÄS MER: 

Annons