Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Isabella Löwengrip: "Jag höll på att sprängas inombords"

24 jun, 2019 
AvAnaïs González Cruz
I "Sommar i P1" berättar Isabella Löwengrip om den mörka baksida som hennes framgång fört med sig.
Annons

Bloggerskan och entreprenören Isabella Löwengrip ska lämna Sverige. Nu planerar 28-åringen att etablera sig i New York med en egen byrå, som bland annat fokuserar på privatflyg. Där ska hon fortsätta mot sitt stora mål – att bli världens mäktigaste kvinna.

I ”Sommar i P1” berättar Löwengrip om vägen till framgång, en karriär som haft en mörk baksida.

”Hur hamnade jag egentligen här?”

Att förföljas av stalkers är numera vardagsmat för entreprenören, som förutom livvaktsskydd också har ett safe room i sitt hus där hon kan låsa in sig. Efter skilsmässan med exmaken Odd Spångberg eskalerade situationen och under tre månaders tid blev hon uppsökt av samma man 13 gånger. 

En kväll tvingades hon söka skydd i säkerhetsrummet tillsammans med sina barn efter att mannen tagit sig till hennes hem: 

– Vi sätter oss ner och väntar på polisen. Utanför huset finns en man som förföljer mig, och jag såg honom nyss i vårt övervakningssystem. Under tiden försöker jag framstå som lugn, men det är svårt. Det är många tankar som går i huvudet. Hur hamnade jag egentligen här?

Annons

”Att vara en företagare kommer mer naturligt för mig än att vara mamma”

Framgången skapade också problem i relationen med Odd Spångberg, som hon i dag har barnen Gillis och Sally med. Isabella, som skippade mammaledigheten för att fortsätta jobba, fick ”mejlförbud” i hemmet och jobbade i stället i smyg:

– Till slut stod jag och mejlade inne på toaletten på kvällarna, och så kunde jag inte ha det, säger hon i programmet och fortsätter: 

– Ett klassiskt Svensson-liv, med radhus, barn och fredagsmys med oxrullader och gräddsås var inget för mig.

2017 ansökte Isabella och Odd om skilsmässa, ett tufft beslut som ”gjorde ont”: 

– Jag höll på att sprängas inombords. Allt kändes trångt och jag behövde bre ut mina vingar. Testa vad jag gick för. Jag var trots allt bara 26 år. Det här kunde inte vara allt. 

Med tiden har Isabella insett att hon fattade rätt beslut:

– Är det verkligen värt att offra så mycket för ens karriär? För mig är svaret ja. Att bygga bolag är mitt stora kall i livet. Att vara en företagare kommer mer naturligt för mig än att vara mamma. Det gör ont att säga det högt, men det är sant. 

Läs mer:

Foto: TT//Anna-Karin Nilsson

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons