Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Isabella Löwengrips företag stäms på stor summa pengar

03 mar, 2020 
AvEmma Castman
Isabella Löwengrip på röda mattan
Isabella Löwengrips före detta företag och livsverk, Löwengrip Beauty, stäms på hundratusentals kronor. Här är anledningen!
Annons

Det var i mitten av februari i år som influencern och entreprenören Isabella Löwengrip gick ut med att hon och hennes företagspartner, Pingis Hadenius, beslutat sig för att sälja Löwengrip Beauty till det norska distributionsföretaget Dermanordic.

”Jag är stolt över att ett bolag som Dermarome som omsätter en halv miljard valde att köpa Löwengrip. Nu hamnar vi i sällskap med Bare Minerals, Elemis, Sensai och The ordinary”, skrev Isabella på sin blogg i samband med att försäljningen offentliggjordes.

Stäms av Nordic Tech House

Nu, bara ett par veckor efter försäljningen, stäms dock Löwengrip Beauty på 720 278 kronor av företaget Nordic Tech House, det rapporterar bland annat Expressen.

Enligt stämningsansökan som lämnats in till Stockholms tingsrätt stäms Löwengrip Beauty på grund av obetalda fakturor. Beloppet som Nordic Tech House kräver ska vara uträknat utifrån obetalda räkningar från juni, juli och november förra året. En faktura ska även vara från i februari i år, bara dagar före försäljningen av Löwengrip Beauty.

Annons

Löwengrip Beauty bestrider fakturorna

Företagen Nordic Tech House, Hermine Hold, Löwengrip Beauty och Löwengrip Invest delade tidigare en lokal i centrala Stockholm, och enligt Expressen är det renoveringen av den som ligger till grund för de obetalda fakturorna.

Nordic Tech House AB menar nämligen att alla fyra företagen borde ha delat på kostnaderna för ombyggnaden, men att det i dagsläget endast är de som har betalat för sig.

Isabella Löwengrip har ännu inte kommenterat nyheten, men enligt dokumentet som har lämnats in till Stockholms tingsrätt har både Löwengrip Beauty och Löwengrip Invest bestridit fakturorna. Detta då de anser att det inte har funnits någon överenskommelse mellan de olika företagen om renoveringen.

Foto: TT

LÄS MER: 

Annons