Vid årsskiftet började en 35-årig man från Kongo trakassera bloggerskan och entreprenören Isabella Löwengrip. Trots att hon blockerade honom på sociala medier fortsatte han att kontakta henne.

Den 18 januari greps 35-åringen utanför hennes hem efter att ha flugit till Sverige från Frankrike, där han är hemmahörande.

I ett förhörsprotokoll beskrev bloggerskan händelsen som ”otroligt obehaglig”:

”Isabella berättar att allt började när hon var i Schweiz på nyår. Då var det en man som började ta kontakt med henne på Instagram. Mannen skrev 30-40 meddelanden om dagen, vilket är en mängd och intensitet som Isabella inte är van vid”, går det att läsa i förhörsprotokollet.

Under onsdagen tvingades hon möta sin stalker när målet gick upp i Stockholms Tingsrätt. Mannen dömdes till villkorlig dom samt 60 dagsböter för ofredande. Han ska även betala 5 000 kronor i skadestånd till Löwengrip.

På sin blogg berättar hon nu om domen i ett inlägg med rubriken ”Han blev dömd!”:

Fy vilken morgon! Men VI VANN! … Men herregud vad jag mådde dåligt när jag såg honom komma in i handfängsel. Salivet försvann helt i munnen när det var min tur att prata. Det var obehagligt att höra honom berätta om hans syn på situationen, när han bestämde sig för att flyga hit och hans ”vision” med mötet när han knackade på”, skriver hon.

Det är är dock inte första gången som entreprenören utsatts för stalkers. I slutet av förra året förföljdes hon av en man som tagit sig till både hennes hem och kontor vid upprepade tillfällen. Mannen ålades då med ett kontaktförbud i sex månader.

Läs mer:

Isabella Löwengrip om kärlekslivet: ”Hann träffa någon” 

Isabella Löwengrip talar ut om uppbrottet från pojkvännen

Isabella Löwengrip: Så mycket pengar tjänar jag på bloggen

Foto: TT