Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Izabella Scorupcos internationella succé – så lever hon i dag

18 jun, 2021 
Izabella Scorupco blev en av världens hetaste kvinnor när hon spelade Bondbrud i Goldeneye.
I dag bor den blonda stjärnan i Los Angeles med sina barn, och har hittat kärleken på nytt.
”Jag tror aldrig att jag har sett min bästa vän Izabella Scorupco så lycklig som nu när hon har gift sig med sitt livs”, skrev Michael Bindefeld från stjärnans bröllop.
Annons
Aktuella Izabella Scorupco om sin högkänslighet och hur det påverkat hennes karriär.Brand logo
Aktuella Izabella Scorupco om sin högkänslighet och hur det påverkat hennes karriär.

Izabella Scorupco, i dag 51, kom till Sverige när hon var åtta år gammal. Hon och hennes mamma flyttade från Polen till Stockholmsförorten Årsta, för att sedan växa upp i Bredäng.

Izabella Scorupco och Håkan Lindberg i filmen "Ingen kan älska som vi"

18 år gammal, 1988, slår hon igenom i filmen Ingen kan älska som vi av Staffan Hildebrand, och de kommande åren hade hon roller i tv-serierna Bert och V som i viking.

Annons

Det stora internationella genombrottet kom dock 1995, när hon spelade mot Pierce Brosnan i James Bond-filmen Goldeneye.

Efter att ha tagit sig in i Hollywood har Izabella Scorupco spelat mot Matthew McConaughey i Drakarnas rike, och mot Jennifer Garner i Alias. De senaste åren har stjärnan dock valt att göra mest svenska produktioner, trots att hon bor kvar i Los Angeles i USA. Hon har bland annat varit med i filmerna Solstorm och Micke och Veronica, och nu senast i serien Hidden– Förstfödd.

Izabella Scorupcos familj

1996 till 2000 var Izabella Scorupco gift med ishockeyspelaren Mariusz Czerkawski, och de två fick en dotter tillsammans. Hon var sedan gift med amerikanske filmpressagenten Jeffret Raymond, som hon fick en son tillsammans med.

Annons

Numera lever Izabella Scorupco ihop med sin tredje make, svenska entreprenören Karl Rosengren. Paret gifte sig 2019, och firades av sina kända vänner på ett glamouröst bröllop, som hölls i Scorupcos egen villa i Hollywood Hills. Stjärnan bar en rosa bröllopsklänning och verkade stråla av lycka inför gästerna.

”Jag tror aldrig att jag har sett min bästa vän Izabella Scorupco så lycklig som nu när hon har gift sig med sitt livs kärlek Karl Rosengren!!!”, skrev festfixaren Michael Bindefeld på Instagram, med en bild från början.

Annons