Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Jackie Kennedys dramatiska liv blir film – se trailern här

11 okt, 2016 
AvSofia Börjesson
Hon fängslade en hel värld under sin knappt tre år långa vistelse i Vita huset, men få människor har upplevt så mycket trauma under en livstid som Jackie Kennedy. Nu blir en del av hennes upplevelser film.
Annons
Jackie

Filmen Jackie har inte premiär på bioduken förrän i december, men redan när den visades första gången under Venedigs filmfestival i september började det talas om Natalie Portmans förestående Oscar för rollen. Nu har den första teasern för filmen släppts och vi förstår spekulationerna under filmfestivalen.

Jacqueline Kennedy var USA:s första dam mellan 1961 och 1964 genom sitt äktenskap med John F. Kennedy, och hon blev genast en stilikon. Men hennes tid i Vita huset blev inte så lång som den hade kunnat bli. Den 22 november 1963 färdades Jackie tillsammans med sin man i en öppen limousin när flera skott avfyrades. John F. Kennedy sköts i huvud, hals och rygg och avled vid sin hustrus sida, 46 år gammal.

Annons
Jackie Kennedy. Foto: Wikimedia Commons
Jackie Kennedy. Foto: Wikimedia Commons

Abraham Zapruders var på plats och råkade fånga mordet och det som hände efteråt på film – videomaterial som har gått till historien. I en filmsekvens kan man nämligen se hur den tydligt chockade presidentfrun klättrar upp på bilens bakre del i sin blodbestänka rosa dräkt för att, enligt en av teorierna, hämta en bit av presidentens bortskjutna hjärnvävnad.

jackie3

Enligt den här teasern verkar filmen kretsa mycket kring just presidentens död, och Natalie Portmans skådespelarinsats känns oerhört verklig. Filmen har biopremiär den 2 december 2016.

Se teasern här:

Foto: Fox Searchlight, Youtube

Få mer av Femina – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

[socializer-facebooklikeshare href=”https://www.facebook.com/femina.se/” layout=”standard” action=”like”  showfaces=”true” share=”false” width=”320″]

Annons