Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Jamie Lee Curtis firar 22 år som nykter efter alkoholmissbruket

05 feb, 2021 
AvAino Oxblod
FotografChris Pizzello/TT.
Skådespelaren Jamie Lee Curtis har varit nykter i 22 år.
Nu berättar hon om sin tuffa kamp mot alkoholmissbruket – och uppmuntrar andra i liknande situationer som hon var i att fortsätta kämpa.
”Till alla er som kämpar och er som är på väg... min hand är i er”, skriver hon.
Annons
10 kändiskvinnor som rockar grått hår (FEMINA)Brand logo
10 kändiskvinnor som rockar grått hår (FEMINA)

Hollywoodstjärnan Jamie Lee Curtis, 62, slog igenom stort i skräckfilmen Alla helgons blodiga natt 1978, och har sedan dess haft en rad uppmärksammade roller i filmer som A fish called Wanda, Skräddaren i Panama och Freaky friday. Hon har också ofta referats till som ”scream queen” för att hon har gjort så många olika skräckfilmer.

Men bakom den framgångsrika karriären har Jamie Lee Curtis kämpat med ett missbruk. Nu berättar hon om hur hon hållit sig nykter i 22 år – men att det varit en svår väg.

”För länge sedan... i en galax lång långt bort... Var jag en ung stjärna i krig med mig själv. Jag visste det inte då. Jag jagade allt. Jag höll det gömt. Jag var lika sjuk som mina hemligheter”, skriver hon på Instagram.

Jamie Lee Curtis: Jag hade inte klarat det utan stöd

Bilden som Jamie Lee Curtis föreställer henne på 80-talet, när hon glatt poserar med ett glas alkohol. Skådespelaren konstaterar att hon inte hade kunnat ta sig ur missbruket utan hjälp och stöd.

Annons

Med guds nåd och stöd från många personer som kunde relatera till 'känslorna' och ett par nyktra änglar... så har jag lyckats hålla mig nykter, en dag i taget, i 22 år. Jag låg högt på botten, så den här sällsynta bilden där jag stolt dricker på en fotografering är väldigt användbar hjälp för att få mig att komma ihåg”, skriver hon.

Jamie Lee Curtis avslutar med att skicka stöd till alla de som går igenom vad hon gått igenom.

”Till alla er som kämpar och er som är på väg... min hand är i er”, skriver hon på Instagram.

På mindre än ett dygn hade inlägget gillats närmare 120 000 gånger, och bland kommentarerna hyllas hon för sitt mod och för att hon orkar berätta.

Läs mer:

Annons