Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Jamie Lee Curtis enkla kärleksråd: Så har jag och min man fått äktenskapet att hålla – i 38 år

20 maj, 2022 
AvJohanna Lejon
Fotograftt.
Skådespelaren Jamie Lee Curtis och hennes make har varit gifta i 38 år. Nu berättar hon om hur de fått kärleken att hålla.
Annons
Se kändisarna från röda mattan på Grammis Galan 2022Brand logo
Se kändisarna från röda mattan på Grammis Galan 2022

Ända sedan skådespelerskan Jamie Lee Curtis gjorde sin filmdebut i skräckfilmen Halloween år 1978, har hon varit en välkänd dam i Hollywood – och i hela världen. Dessutom är Jamie Lee också vad man brukar kalla en ”Hollywood kunglighet”, på grund av sin bakgrund... Föräldrarna, Janet Leigh och Tony Curtis, var ju stora stjärnor under den klassiska Golden Age of Hollywood-eran.

Under sin långa karriär har vi sett Jamie Lee vinna både en Golden Globe och en BAFTA, samtidigt som hon också har förevigats på Hollywood Walk of Fame.

Jamie Lee Curtis, 1992.

Också vid sidan av rampljuset har livet lett mot Jamie. Skådespelerskan är gift med regissören Christopher Guest och tillsammans har de två adoptivbarn, Annie och Ruby. Båda Jamie Lees barn har undvikit Hollywood, istället för att gå i mammas fotspår har de valt andra karriärer: Ruby arbetar som speldesigner, medan Annie är dansinstruktör.

Annons
Janet Leigh och Tony Curtis med döttrarna Kelly och Jamie Lee.

Jamie Lee och Christopher Guests äktenskap är lite av en enhörning i Hollywoodsammanhang. De har nämligen varit gifta i över 35 år. En ovanlig siffra i branschen. Men trots att kärleken har bestått i alla år har det, förstås, inte alltid varit enkelt. I en intervju sammanfattade skådespelerskan hur hon och maken får sitt äktenskap att fungera. Det enkla svaret? ”Gå inte”. Det kanske låter oromantiskt men hennes ärliga budskap om hur man håller ett äktenskap igång är både enkelt och fungerande. Det är Jamie Lee och Christopher levande bevis på.

Annons
En ung Jamie Lee Curtis i början av sin skådespelarkarriär. Året är 1977.

Så träffades Jamie Lee Curtis och hennes man

Parets romans började för över tre decennier sedan när en då 25-årig Jamie Lee bläddrade i Rolling Stone Magazine och såg ett foto på Guest. Han var med i ett artikel rörande sin senaste film This Is Spinal Tap, och Jamie Lee pekade på hans foto och berättade för sin vän att hon skulle gifta sig med den mannen.

Jamie Lee Curtis och maken Cristopher. Året är 1986 och paret har varit gifta i två år.

Tyvärr var det lättare sagt än gjort. Skådespelerskan tog visserligen det första steget och ringde Guests agent och lämnade sina uppgifter, men hörde ingenting. Strax därefter sprang de dock på varandra på en restaurang i Los Angeles. Där och då tog saker fart. Efter mötet ringde Cristopher Guest upp Jamie Lee och de gick på sin första dejt några dagar senare. De förälskade sig snabbt och han friade en kort tid därefter. Paret gifte sig den 18 december 1984, drygt fyra månader efter första dejten.

Annons
Jamie Lee Curtis med sin make, Christopher Guest. Året är 1998.

Jamie Lee Curtis bästa kärleksråd

Under en intervju med Today, 2015, utvecklade Jamie Lee Curtis ovan nämnda kärleksråd. Frågan? Hur får man en relation att hålla, år efter år? Hur har hon och maken fått det att fungera?

– Skilj dig inte, svarade Jamie Lee.

Jamie Lee Curtis med hela sin familj, 2003.

Hon fortsatte:

Annons

– Det är en fascinerande sak, egentligen. Jag skulle kunna skriva en bok om äktenskap, och jag skulle döpa den till ”Gå inte”.

I en intervju med Good Housekeeping har hon berättat mer om sina tankar.

Jamie Lee Curtis och Christopher på röda mattan 2019.

– Det finns ett uttryck som säger: ”Stanna på bussen, landskapet kommer att förändras.” Likadant är det med äktenskapet. Du tror att du har en dålig vecka, men stanna på bussen, för plötsligt kommer du att titta ut genom fönstret och det... kommer att vara vackert igen. Jag är ingen vild romantiker. Jag är realist. Jag respekterar min man. Och jag går inte, slår hon fast.

Källa: Apost

Annons