Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Jamie Lynn Spears: Upprepa inte misstagen ni gjorde med Britney

15 feb, 2021 
AvJessica Rådne
AvJessica Rådne
Fotograftt
jamie lynn och britney spears
Dokumentären Framing Britney Spears fortsätter att ge ringar på vattnet. Nu har popstjärnans lillasyster Jamie Lynn Spears, 29, tagit till orda och kräver bättring från mediekåren.
Annons
Britney Spears nu och dåBrand logo
Britney Spears nu och då

Dokumentären om Britney Spears uppgång och fall, Framing Britney Spears, slog ned som en bomb härom veckan. Den belyser hur Britney höjdes till skyarna i början av sin karriär för att sedan dras ned i smutsen av branschen samt hamnade under sin fader Jamie Spears förmyndarskap. Hennes ex-pojkvän Justin Timberlake har gått ut och tagit på sig sin del av skulden liksom journalister världen över som nu medger att Britney fallit offer för ett vanligt förekommande narrativ – det om kvinnor som inte tillåts stanna på topp i samma utsträckning som män.

Nu har Britney Spears lillasyster, Jamie Lynn Spears, också ett och annat att säga om saken, rapporterar Elle US.

Jamie Lynn förnekar rykten

I ett inlägg på Instagram story skriver systern:

”Kära media, försök att inte upprepa era tidigare misstag. Se vart det har lett oss. Bättra er. Alla ni träffar för en osynlig kamp ni inte vet någonting om. Var snälla. Alltid.”

Annons

Fansen har genom den digitala rörelsen Free Britney länge försökt få Britneys förmyndarskap hävt. I helgen cirkulerade rykten om att lillasyster Jamie Lynn hoppat på det tåget vilket hon nu förnekar:

”Några medier rapporterar en fejkad story om hur jag deltog i en virtuellt möte igår. Sanningen är att någon utgav sig för att vara jag utan min vetskap. Jag älskar min syster väldigt mycket, men jag kände inte till mötet, och jag deltog inte i det heller.”

Fansen övertygade att Britney är i fara

Britney Spears omyndigförklarades av domstol 2008 sedan hon drabbats av psykisk ohälsa till följd av den stress och press som hennes kändisskap medfört. Hennes pappa fick då laglig rätt att kontrollera hennes liv och ekonomi. Fansen har kämpat för att få henne ”fri” igen och under fjolåret växte rörelsen Free Britney fram i sociala medier.

Fansen som är övertygade om att stjärnan far illa i pappans förmyndarskap, vill se henne stå på egna ben både mentalt och ekonomiskt. De hävdar att Britney sänder ut rop på hjälp i sina sociala medier där hon till exempel har kommunicerat genom att efter fansens uppmaning bära vissa färger på kläderna som ska signalera ”jag är i fara”.

Annons

Britneys budskap till fansen

Också Britneys pojkvän, Sam Asghari, har uttalat sig om förmyndarskapet och kallar Britneys pappa för ”en total skitstövel”. Efter att dokumentären släppts skrev Sam på Instagram:

”Nu är det viktigt för människor att förstå att jag har noll respekt för någon som försöker kontrollera vårt förhållande och ständigt försöker förhindra oss”

I en Instagrampost från förra veckan skriver Britney själv:

”Varje människa har sin historia och sin uppfattning av andra människors historier !!! Vi har alla vitt skilda vackra liv !!! Kom ihåg, oavsett vad vi tror att vi vet om en persons liv så är det ingenting mot hur personen bakom linsen faktiskt lever”.

Foto: TT

LÄS MER:

Annons