0:54

Efter reklamen: 2000 vs 2020 – kändisarna nu och då

(0:54)

Redan 1994 korsades deras vägar för första gången.

Jennifer Aniston, 52, och Brad Pitt, 57, träffades i Hollywood då deras respektive managers var vänner. Aniston hade då precis börjat spela sin stora genombrottsroll som Rachel i Vänner medan Pitt redan slagit igenom rejält några år tidigare med sin roll i Thelma & Louise.

– Han var bara en gullig kille från Missouri. En helt vanlig kille, har Jennifer Aniston berättat i en intervju med Rolling Stone.

Avslöjade förlovningen på en Sting-konsert

Kärlekshistorien började några år senare då, närmare bestämt 1998, paret gick på sin första dejt – efter att, oromantiskt nog, tussats ihop av sina respektive agenter.

De fattade tycke för varandra men försökte samtidigt hålla det spirande förhållandet hemligt – något som inte är så lätt då den ena parten är en av världens största filmstjärnor och den andra spelar en huvudroll i världens största komediserie.

Brad Pitt och Jennifer Aniston på Emmygalan 1999.

Chris Ashford

Året därpå offentliggjorde superparet sitt förhållande då de gick tillsammans på Emmygalan och strålade i kapp på röda mattan. I november 1999 avslöjade Pitt och Aniston sedan på ett högst okonventionellt sätt att de förlovat sig.

De gick helt enkelt upp på scenen under en konsert med Sting i New York och visade upp ringen som Jennifer Aniston bar på sitt finger.

Det nyförlovade paret på premiären av Fight Club.

Gary Lewis

Brad Pitts och Jennifer Anistons storslagna bröllop

Bröllopet den 29 juli 2000 lämnade inte mycket att önska – det hölls i Malibu inför 200 gäster. 50 000 blommor, fyra band, en gospelkör och ett storslaget fyrverkeri var några av ingredienserna på den storslagna festen, enligt People.

2001 gjorde Brad Pitt sedan ett bejublat gästspel i Vänner där hans rollfigur hatade Jennifer Anistons rollfigur Rachel – det humoristiska begreppet befäste bilden av paret som ett av Hollywoods allra härligaste.

Karriärerna rullade på men 2004 berättade Jennifer Aniston att hon var redo att dra ned på tempot för att få möjlighet att skaffa en familj med Brad Pitt.

– Det är dags. Jag tror att man kan jobba med ett barn, man kan jobba gravid. Man kan göra allt det. Jag ser verkligen fram emot att dra ned på tempot, förklarade hon i en intervju med The Guardian.

Men så blev det inte.

Jennifer Aniston och Brad Pitt i slutet av äktenskapet.

Scanpix

Brad Pitt föll för Angelina Jolie under inspelningen

Några månader senare började Brad Pitt spela in filmen Mr & Mrs Smith tillsammans med Angelina Jolie och snart började rykten florera om att de båda stjärnorna hade en affär.

I januari 2005 meddelade Jennifer Aniston och Brad Pitt att deras äktenskap var över.

"Vi vill meddela att vi har beslutat oss för att separera efter sju år tillsammans. För dem som läser sådant vill vi förtydliga att vår separation inte har något att göra med spekulationerna i processen. Vi har kommit fram till detta efter noggrant övervägande", skrev paret i ett gemensamt uttalande.

Över hela världen förväntade man sedan ta ställning – Team Aniston eller Team Jolie.

Exakt ett år senare, i januari 2006, bekräftade Angelina Jolie att hon väntade barn med Brad Pitt.

Det var också första gången som de bekräftade att de var ett par. Angelina Jolie och Brad Pitt har senare medgett att de blev kära under inspelningarna av Mr & Mrs Smith.

Brad Pitt gifte sig med Angelina Jolie.

Scanpix

Brad Pitts hårda ord om Jennifer Aniston

Brad Pitt adopterade senare Angelina Jolies tre adoptivbarn och de fick sedermera också tre biologiska barn. Paret gifte sig 2014 men bara två år senare ansökte Jolie om skilsmässa.

Pitt har sedan dess ryktats dejta bland andra den svenska artisten Lykke Li.

Efter skilsmässan från Brad Pitt har Jennifer Aniston dejtat bland andra Vince Vaughn och John Mayer innan hon 2015 gifte sig med skådespelarkollegan Justin Theroux – äktenskapet höll dock inte särskilt länge, de separerade i slutet av 2017 och skilde sig under 2018.

Jennifer Aniston gifte sig med Justin Theroux.

GABRIEL BOUYS

Under åren som sedan skilsmässan 2005 har Jennifer Anistons och Brad Pitts relation varit sisådär.

I en ökänd intervju 2011 gjorde Brad Pitt uttalanden som inte direkt gjorde Jennifer Aniston gladare.

– Jag började bli patetisk. Jag tror det hade med mitt äktenskap att göra, sa Pitt till Parade Magazine.

Flera år senare bad han om ursäkt för orden – något som enligt Mirror ska ha varit ett viktigt steg för att lappa ihop relationen mellan Pitt och exhustrun.

– Jag menade inte att Jen var tråkig, men att jag själv började bli tråkig och att det bara var mitt eget fel, sa Pitt i ett uttalande.

Jennifer Anistons och Brad Pitts relation i dag

Sedan dess har de kommit närmare varandra igen. Brad Pitt var en av gästerna på Jennifer Anistons 50-årsfest häromåret och i fjol strålade de tillsammans på röda mattan på Screen Actors Guild-galan.

– Brad och jag är polare, vi är vänner. Vi snackar och det är inga konstigheter alls, har Jennifer Aniston nyligen sagt till People.

Diverse rykten om att det forna stjärnparet skulle ha hittat tillbaka till varandra även romantiskt ger hon dock inte mycket för.

– Det är bara lustigt, men vad ska folk annars snacka om?