Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Jenny Alversjö om livet efter hjärnblödningen

05 aug, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Nyhetsmorgon-profilen Jenny Alversjö.
För lite mindre än två år sedan drabbades programledaren Jenny Alversjö av en stroke.
Nu berättar hon om sitt mående i dag.
Annons
6 saker du kanske inte visste om Jenny AlversjöBrand logo
6 saker du kanske inte visste om Jenny Alversjö

Nyhetsmorgon-esset Jenny Alversjö njuter nu av en välförtjänt semester. På Instagram har hon delat med sig av bilder från middagar i norra Italien och vandringar i Schweiz.

Mitt bland allt livsnjuteri spelar hon också in sin och stjärnkocken Erik Videgårds kommande matpodcast 45 minuter AV, som ska släppas i september i år. Så helt ledig är hon alltså inte.

Och lite mer hektiskt än tidigare kommer det att bli till hösten när hon är tillbaka som programledare för Nyhetsmorgon och samtidigt ska göra podden.

– Det finns ett litet hål i början av veckan och då kommer jag jobba med podden. Men det är inte svårt att jobba med något man brinner för. Det är väldigt effektivt, säger hon i en intervju med Expressen.

Annons

Så mår Jenny Alversjö i dag

Till tidningen berättar hon också hur hon mår i dag, snart två år efter den otäcka hjärnblödningen.

– Jag mår jättebra och är så glad att jag får leva det mesta av livet så som jag vill göra det och jag skulle inte vilja göra det på något annat sätt, säger hon.

Det var hösten 2019 som hon åkte in till sjukhuset efter att ha fått svår huvudvärk. Väl där konstaterades det att hon drabbats av en stroke.

”Var så glad, stark och lycklig för några dagar sen och så – pang. Åskknallshuvudvärk och ilfart till akuten. Jag har fått en hjärnblödning. En stroke. Jag…mitt i livet. Frisk. Stark. Äter tristast och renast av alla. Men enligt läkarna har jag haft tur”, skrev hon på Instagram då.

Särboförhållandet med Anders Bernunger

Förra året blev hon också sjuk i covid-19, men lyckades sig ta sig igenom den pärsen också och mår nu alltså prima!

Anders Bernunger och Jenny Alversjö på gala.
Anders Bernunger och Jenny Alversjö på gala.

Strax innan hjärnblödningen berättade Jenny Alversjö att hon hittat kärleken på nytt i Anders Bernunger. De har ännu inte flytta ihop än, berättar hon för Expressen.

– Vi bor inte tillsammans, men hoppas på att vi kommer göra det, säger Jenny Alversjö.

Annons