TV4-programledaren Jenny Alversjö, 46, är ett välkänt ansikte för tittarna då hon under flera år har hon programlett Nyhetsmorgon.

Men det senaste året har varit tufft för TV4-profilen. I oktober förra året drabbades programledaren nämligen av en hjärnblödning och fördes akut till sjukhus. Hon berättade själv om händelsen i ett inlägg på Instagram. I våras valde Jenny Alversjö att berätta att läkarna hittat orsaken till hjärnblödningen uppstod, nämligen små kärl i bakhuvudet som inte sluter tätt in i en ven och därav behövde lagas.

Efter detta tvingades TV4-profilen att genomgå en hjärnoperation mitt under den pågående pandemin. Efter detta tog Jenny Alversjö en längre paus ifrån sitt arbete på Nyhetsmorgon men sedan en tid tillbaka syns hon återigen i programmet.

Jenny Alversjö plötsligt borta från Nyhetsmorgon

Under söndagens avsnitt av Nyhetsmorgon skulle Jenny Alversjö leda programmet. Men när det rullade igång så saknades plötsligt nyhetsankaret i rutan. Istället var det TV4-medarbetaren Thomas Ritter som var på plats i studion.

Jenny Alversjö hade nämligen känt sig sjuk med misstänkta coronasymptom och kanalen ersatte akut den sjuka programledaren med Thomas Ritter som också inledde sändningen med att förklara sin kollegas plötsliga frånvaro.

– Så här i coronatider stannar man hemma vid minsta förkylning. Och därför står jag här plötsligt i stället för Jenny. Krya på dig säger vi till henne, förklarade Thomas Ritter för tittarna.

TV4 tvingades till akut ändring – efter sjukdomsfallet

Johanna Thulin Bratten som är programchef för Nyhetsmorgon berättar om att kanalen tvingades byta programledare akut.

– Jenny vaknade med förkylning i morse och stannar därför hemma i dag. Vi hoppas att hon är tillbaka i rutan snart, säger hon till Expressen.

Om kommande sändningar kommer att påverkas eller om andra medarbetare berörs av sjukdomsfallet är ännu oklart. Programchefen Johanna Thulin Bratten berättar dock att TV4 inte har vidtagit några särskilda åtgärder.

– Nej, vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och alla som känner sig sjuka ska stanna hemma, säger hon till Expressen.

Vår systersajt Hänt har sökt Jenny Alversjö.

Så mycket tjänar de kvinnliga programledarna
Slå på ljud

Läs mer:

Jenny Alversjös ord om kampen – ett år efter stroken

Jenny Alversjö kritiseras efter uttalandet i Nyhetsmorgon

12 shoppingtips i november att komplettera höstgarderoben med

Mest läst