jenny, olivia och leo alversjö
6 saker du kanske inte visste om Jenny Alversjö
1:40

Efter reklamen: 6 saker du kanske inte visste om Jenny Alversjö

(1:40)

Slå på ljud

Jenny Alversjö, 47, och Patrik Larsson, 51, gick skilda vägar 2017 efter 11 år som gifta. Nyhetsmorgon-profilen har i intervjuer berättat om hur de två ex-makarna lever varannan vecka-liv med delad vårdnad om sina två barn Olivia och Leo Alversjö.

– Vi har barnen varannan vecka och vi är absolut vänner även om det förstås alltid är en massa känslor inblandade, berättade hon för Hänt.

På Instagram har Jenny sedan dess varit öppen med att varannan vecka är kämpigt. I ett inlägg från i höstas skrev Jenny ”Hatar att vara ifrån barnen”, intill en bild på dem alla tre tillsammans. Det är tack vare hennes flitiga uppdateringar som vi kan se hur barnen ser ut idag.

Gunilla Perssons dotter Erika har vuxit upp – avslöjar framtidsplanen

Jenny Alversjös barn i offentligheten

När barnen var yngre syntes de och Jenny flitigt på Stockholms röda mattor. Mor och barn fångades på bild när de till exempel spanade in premiären av Trollkarlen från Oz på Maximteatern 2013 och Star Wars: The Force Awakens på Filmstaden Scandinavia 2015. Ibland tog de även sig utanför tullarna, som vid säsongsöppningen av Kolmårdens djurpark.

jenny, olivia och leo alversjö

Jenny med barnen Olivia och Leo Alversjö på premiär år 2013.

På senare år har systersonen Douglas fått hänga med allt mer galej medan barnen Olivia och Leo fladdrat förbi desto mer i Jenny Alversjös Instagram-flöde.

Helena Bergströms okända son – här är Tim Nutley idag

Leo Alversjö, 18 år

I vintras lade Jenny upp en bild på den snart myndige sonen Leo Alversjö. Hon skrev:

”Den planerade middagen blev inställd och vi hamnade på haket runt hörnan. Jag och min son. Snart fyller han 18 och livet går knappt att ta in. Just nu blir han vuxen. Samtidigt är livet som det är. Människor dör. Förlorar jobb. Försöker leva. Eller snarare överleva. Har aldrig längtat så mycket efter våren och ljuset”.

Hon har tidigare även förklarat hur Leo ofta förväxlats med hennes två systerbarn, Douglas och John John, inte minst av vimmelfotografer. I ett Instagram-inlägg skriver hon:

”På vissa bilder från tiden då vimmelbilder existerade blev min son Leo 18 år och JJ 8 år ofta förväxlade. Det gjorde absolut ingenting.”

Olivia Alversjö, 20 år

På dottern Olivias födelsedag i fjol skrev mamma Jenny att:

”Idag för 20 år sen blev jag mamma för första gången - och till dig. När du föddes var det som jag fick en extra kroppsdel. Precis allt blev självklart. Att se dig växa upp till den coola, starka, kloka, vackra du är med avundsvärd integritet har varit, och är, det bästa med livet. Jag är så oerhört stolt över dig Olivia Alversjö. Stort grattis på din 20-årsdag. Vi är så lika. Utan dig är jag halv”.

Att Olivia och Jenny har ett starkt band går inte att ta miste på. På internationella kvinnodagen den 8 mars i år postade mamma Jenny en bild på Olivia som barn intill en på henne som ung vuxen.

”Har fostrat en dotter som är starkare än allt jag var rädd för”, skrev Jenny Alversjö.

Källa: Hänt

Foto: TT, Instagram

The Storytellers – Lyssna med Sanna
5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Sanna

(5:00)

Slå på ljud
Mest läst